ПоддержатьУкраїнська

У Києві розповіли про виведення російських військ з Придністров'я через Україну

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві розповіли про виведення російських військ з Придністров'я через Україну

Українська сторона готова повністю забезпечити безперешкодне та безпечне виведення російських військ і боєприпасів з території Придністров'я, як тільки Росія почне це робити або хоча б висловить свою готовність.

Про це заявив спеціальний представник України з питань придністровського врегулювання Віктор Крижанівський, пише "Діалог.UA".

Він повідомив, що Україна повністю згодна використовувати свою території для того, щоб Росія могла безперешкодно і безпечно вивести свої війська та озброєння з території Придністров'я. Але поки російська сторона не проявляла інтересу до цього питання і шукає якісь відмовки, щоб не приступити до переговорів з даного питання.

Крижанівський зазначив, що недавня заява віце-прем'єра Росії Рогозіна про те, що в Україні небезпечно і Росія не зможе вивести свої війська, є абсурдною. Чиновник розповів, що Росія не готова і не відомо, коли буде готова до врегулювання цього конфлікту, оскільки для неї збереження будь-яких конфліктів на території колишнього СРСР є дуже важливим чинником здійснення впливу на нові держави.

Зауважимо, прем'єр-міністр Молдови розраховує, що російські війська вдасться вивести через Україну.

Другие новости