ПоддержатьУкраїнська

У Кропивницькому урочисто відкрили підрозділ відомої антикорупційної організації

StopCor
StopCor

StopCor

У Кропивницькому урочисто відкрили підрозділ відомої антикорупційної організації

30 червня в приміщенні Кіровоградської ОДА в присутності голови облради, депутатів і мера Кропивницького урочисто відкрили новий осередок Всеукраїнської громадської організації «Стоп корупції». Про це повідомляють учасники заходу з місця події.

 На Кіровоградщині відкрили 88-й осередок ВГО ''Стоп корупції''. Фото: СтопКор

В урочистому відкритті міського підрозділу ВГО «Стоп корупції» у Кропивницькому  взяли участь голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, депутати міської ради, очільники місцевих фракцій, зокрема, партії «Слуга народу», представники місцевого управління поліції, СБУ, прокуратури, а також громадськості міста.

З Києва приїхали співзасновники ВГО «Стоп корупції», керівники департаментів центрального офісу організації, журналісти та правозахисники.

 Фото: СтопКор

«Кропивницький — місто з корупцією, на жаль. Ми вже відкрили з десяток кримінальних справ. Якщо ми зможемо з допомоги громадськості побороти корупцію — це буде велике досягнення», — зазначив голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга.

З відкриттям підрозділу антикорупційної організації привітав мер Кропивницького. Він підкреслив спрямованість роботи міста на подолання корупції.

 Міський голова Кропивницького привітав з відкриттям регіонального осередку ''Стоп корупції''. Фото: СтопКор

«Ефективність програми запобігання корупції в рази покращиться. Бо кожного з вас я знаю як принципових патріотів. Те, що стосується міської ради, виконавчого комітету  в питанні прозорості й відкритості — то ці питання є основними в роботі міськради кількох каденцій. Ми відкриті для громади на своїх сесійних засіданнях. Бо гласність є великим принципом та проявом демократії. Корупційні дії мають бути покарані, а не тільки виявлені. Усі мають нести однакову кримінальну відповідальність. Разом із громадою міста будемо працювати активно», — зазначив Андрій Райкович.

Співзасновник ВГО «Стоп корупції» Роман Бочкала підкреслив важливість єднання зусиль громадськості та місцевої влади для ефективного подолання корупції.

«Особливо приємно, що мер і голова обласної ради переймаються боротьбою з корупцією. Бо перше нагальне питання у нас в країні – це війна. А друге – це війна всередині країни – боротьба з корупцією. Бо це – один із факторів тепер уже національної безпеки… Тут важливе поєднання зусиль органів правоохоронної системи, місцевої влади та громадськості. Приємно, що в цій залі багато представників саме громадськості. Бо тут треба діяти пліч-о-пліч… на спільний результат», — підкреслив Бочкала.

 Співзасновник ВГО ''Стоп корупції'' Роман Бочкала вітає з відкриттям 88-го осередку на Кіровоградщині. Фото: СтопКор

Він розповів про історію створення ВГО «Стоп корупції» і розгалужену мережу осередків організації в Україні та на Кіровоградщині зокрема. Також Бочкала повідомив про напрацьовані механізми роботи «Стоп корупції» — правозахисні, юридичні та інформаційні.

«Хочу подякувати вам за те, що зібралися сьогодні всі. У нас уже 87 осередків. Не так часто приходять представники влади, правоохоронної системи і слухають, що говорить громада. Громадськість – це фільтр, через який ми можемо прийти до влади і сказати, що відбувається. Ми як фільтр, для того, щоб передавати інформацію, яка турбує людей.

Будемо підставляти плече для розвитку осередку у Кропивницькому. І розраховуємо на те, що  88 осередків – це як велика сім’я. Сподіваємося, що ви будете з повагою нести прапор "СтопКору"», - підкреслив співзасновник організації Богдан Хмельницький.

 Співзасновник ВГО ''Стоп корупції'' Богдан Хмельницький'' розповів про взаємодію місцевої влади і громадськості. Фото: СтопКор

Керівник юридичного департаменту організації Роксолана Арійончик побажала новоствореному підрозділу наснаги та запалу для подолання корупційних синдикатів області. Вона зазначила, що нещодавно в регіоні було створено територіальний відділ ДБР, де зареєстровано 187 проваджень.

«"Стоп корупції" — це бренд. Бажаємо його нести з гідністю. Якщо ви приміряли ці футболки "Стоп корупції", потрібно розуміти, що тепер ви – частина команди. І будь-які ваші дії мають бути законними, правовими та узгодженими», — зазначила очільниця юридичного напрямку.

 Керівниця юридичного відділу ВГО ''Стоп корупції'' Роксолана Арійончик. Фото: СтопКор

Засновники громадської організації передали керівнику новоствореного осередку «Стоп корупції» свідоцтво про реєстрацію міського відокремленого підрозділу та символіку організації.

Очолив кропивницький міський осередок «Стоп корупції» легендарний ватажок Врадіївської ходи, «народний прокурор» Микола Джоган.

 Фото: СтопКор

Він повідомив, що разом із командою давно веде громадську боротьбу з корупцією. Відомий в Україні громадський діяч представив членів команди «Стоп корупції», які уособлюватимуть організацію в місті. Серед них – ветеран АТО, колишня співробітниця слідчих органів та полковник поліції у відставці.

Зазначимо, ВГО «Стоп корупції» налічує вже 88 відокремлених підрозділів у всіх регіонах України. Нещодавно урочисто відкрили відокремлений осередок у Маріуполі на Донеччині.

Другие новости