ПоддержатьУкраїнська

У МОЗ закликають депутатів підняти зарплати лікарям у 2021 

StopCor
StopCor

StopCor

У МОЗ закликають депутатів підняти зарплати лікарям у 2021 

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликав депутатів Верховної ради суттєво підняти зарплату лікарям у 2021 році. Про це він розповів у своєму відеозверненні, передає УНІАН.

 Фото: УП

 "Так, бюджет збалансований, але цей баланс не може влаштовувати. Він несправедливий щодо наших медиків, заробітна плата яких має фінансуватися в необхідному обсязі", - заявив Максим Степанов.

Він закликав народних депутатів виконати загальний борг перед медпрацівниками і забезпечити їм підвищення зарплат.

За його словами, якщо зарплати медиків залишаться на нинішньому рівні, вони почнуть масово виїжджати з країни, враховуючи високий попит на медпрацівників за кордоном.

"Якщо держава не забезпечить гідну зарплату медичним працівникам, то вони масово почнуть виїжджати з країни за кордон, де на них чекають з нетерпінням", - підкреслив Максим Степанов.

За його словами, справедливі зарплати лікарів - це 23 тис.грн, середнього медперсоналу - 17 тис. грн, молодшого медперсоналу - 12 тис грн. Такий рівень оплати праці медпрацівників був закладений МОЗ. І Міністерство сподівається, що він буде врахований при голосуванні проєкту бюджету-2021.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, в Україні за добу зафіксовано понад 8 400 нових випадків COVID-19.

Другие новости