ПоддержатьУкраїнська

Україні повернуть мільйони Лазаренка: Генпрокурор Луценко зробив заяву про успіхи співпраці з США

StopCor
StopCor

StopCor

Україні повернуть мільйони Лазаренка: Генпрокурор Луценко зробив заяву про успіхи співпраці з США

У разі конфіскації коштів скандального українського екс-прем'єра Павла Лазаренка, вагома частина грошей буде передана Києву. У США запевняє Україну в готовності передати гроші колишнього політика.

З такою заявою 22 травня виступив Генеральний прокурор Юрій Луценко, передає "Діалог.UA".

"Україна має запевнення відповідних служб США в тому, що вона може розраховувати на отримання більшої частини, ймовірно, конфіскованих коштів", – сказав він.

Відомо, що після дев'яти років в'язниці в США Лазаренко живе в будинку в Каліфорнії з молодою дружиною і 3 дітьми. За оцінками ЗМІ, житло колишнього українського прем'єра коштує $ 1,8 мільйона. За словами політика, зараз у нього немає роботи, сім'ю утримує його дружина.

Павло Лазаренко очолював український уряд в 1996-1997 роках. У 1999 році був затриманий в Нью-Йорку при спробі перетнути кордон за підробленим паспортом. Політика звинуватили у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом.

У квітні 2006 року суд прийняв рішення про ув'язнення Лазаренка терміном на 9 років і оштрафував політика на $ 10 мільйонів. У 2012 році той вийшов на свободу.

Раніше повідомлялося, що $ 250 мільйонів екс-прем'єра перебувають на банківських рахунках в США. У вересні 2016 року суд Антигуа і Барбуди відібрав у Лазаренка $ 66,7 мільйона.

Другие новости