ПоддержатьУкраїнська

Українська влада вирішила продавати для РФ уранову сировину

StopCor
StopCor

StopCor

Українська влада вирішила продавати для РФ уранову сировину

Влада України вирішила продавати для Російської Федерації уранову сировину. Її використовуватимуть для виготовлення тепловиділяючих збірок і постачання ядерного палива в країни-акціонери. Принаймні так переконує російська сторона. Відомо, що перша партію урану має надійти до країни-агресора у III-IV кварталах поточного року.

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення генерального директора АТ "Міжнародний центр зі збагачення урану" Гліба Єфремова.

Уже майже підписаний контракт на постачання урану з України для Росії. Аби реалізувати задумане, не вистачає декількох підписів.

"Підписання і виконання контракту відбудеться найближчим часом. Ми включили обсяг, який передбачений для постачання в Україну в поточну виробничу програму. Зараз ми чекаємо від України його підписання, з нашого боку підписаний контракт на поточний рік вже направлений українській стороні", – зазначив Єфремов.

Отож, фізичне постачання урану очікується в III-IV кварталах 2018 року. До слова, з початку цього року Україна сплатила для РФ майже 70 млн доларів за ядерне паливо.

Нагадаємо, напередодні чергової річниці аварії на ЧАЕС експерти нагадали українцям, що так звана "захисна" арка над енергоблоком досі не працює. Як виявилося, вона досі стоїть "для краси", а щоб запустити її в експлуатацію, у влади немає грошей.

Другие новости