ПоддержатьУкраїнська

Український дипломат Богдан Яременко порадив застрелитися членам Кабміну

StopCor
StopCor

StopCor

Український дипломат Богдан Яременко порадив застрелитися членам Кабміну

11 січня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження No 8-р про плани заходів, спрямованих на реалізацію деяких основ державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи держвлади тимчасово не виконують свої повноваження.

У документі розписані 17 завдань, серед яких є не тільки популяризація здорового способу життя, зниження рівня захворюваності на ВІЛ/СНІД, а й сприяння проведенню "народної дипломатії", забезпечення прав громадян, які проживають на непідконтрольній території, в плані освіти, соціальних виплат, отримання інформації та інше, пише "Діалог.UA".

Український дипломат, екс-генеральний консул України в Единбурзі Богдан Яременко впевнений, що подібний документ визнає відповідальність Києва за дотримання прав людини на захоплених бойовиками територіях, хоча згідно з міжнародними нормами забезпечення дотримання прав людини на окупованих територіях покладається на державу окупанта.

Простіше кажучи, уряд визнав, що в Донбасі немає окупованих іноземною державою територій, а існує внутрішній конфлікт.

"Мені здається, всім членам Кабміну, які проголосували за це Розпорядження, можна сміливо або застрелитися, або подати у відставку", - резюмував дипломат.

Другие новости