ПоддержатьУкраїнська

В Брюсселі розповіли, чому зволікають зі скасуванням віз для українців

StopCor
StopCor

StopCor

В Брюсселі розповіли, чому зволікають зі скасуванням віз для українців

Хоча Україна і виконала всі вимоги ЄС для отримання безвізового режиму, в Брюсселі не поспішають з виконанням своїх обіцянок. Причиною цього є проблеми всередині ЄС через потік біженців.

Крім того, там не бачать завзяття української влади боротися з корупцією в державі.

Про це заявив голова програми для Східної Європи, РФ і Центральній Азії в Німецькій раді зовнішньої політики Штефан Майстер, передає "Преса України".

За його словами, проблема біженців є дуже чутливою для європейців. Потрапивши в ситуацію, коли потоки мігрантів заполонили європейські міста, ЄС ретельно страхується від виникнення куди гіршої ситуації.

Також в ЄС бажають побачити значний результат в боротьбі з корупцією в Україні, підкреслив Майстер. Багатьох засмучує, що український президент майже не підтримує антикорупційні органи. Крім того, попри чималу кількість фактів корупції, мало людей йдуть до суду, зазначив він.

Тиск з боку популістських рухів, який збільшується, теж додає проблем для позитивного вирішення цього питання, сказав експерт.

Якщо ЄС незабаром не надасть безвізовий режим Україні, то розчарованість її громадян від дій Брюсселя почне наростати, а внаслідок цього стане меншою і підтримка євроінтеграції, додав Майстер.

Нагадаємо, заступник глави зовнішньополітичного відомства України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що довіра до Європейського союзу впала, оскільки не виконуються обіцянки по безвізу та Угоди про асоціацію.

Другие новости