ПоддержатьУкраїнська

В Офісі Генпрокурора проігнорували суд над нардепом, який вкрав 2 мільярди (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

В Офісі Генпрокурора проігнорували суд над нардепом, який вкрав 2 мільярди (відео)

27 січня у столиці суд над ТОП-корупціонером та народним депутатом України Борисом Приходьком закінчився, так і не розпочавшись, через неявку представника Офісу Генпрокурора. Кадри із засідання Дарницького райсуду Києва опублікували на сторінці "Стоп корупції" у Facebook.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/vb.1602446153357239/484340552511253/?type=2&theater

"Інформація в Офісі Генпрокурора є. Ми бачимо, що немає представника Генеральної прокуратури та немає у нас відомостей про причини неявки цього представника. Очевидно, ми не можемо рухатись далі. З причини неявки оголошується перерва", – наголосив суддя.

Дата наступних засідань у справі – 30 та 31 січня.

Нагадаємо, колишнього першого заступника Голови Національного банку України часів Віктора Януковича підозрюють в крадіжці 2,069 мільярда гривень з ПАТ "Аграрний фонд".

В ході проведеного розслідування ГПУ встановила, що в лютому 2014 Борис Приходько за попередньою змовою з головою правління ПАТ "Аграрний фонд" Олександром Кірюковим і службовими особами ПАТ "Брокбізнесбанк", а саме з головою наглядової ради Денисом Бугаєм, заволоділи коштами "Аграрного фонду" в розмірі 2,069 мільярда гривень. Тоді Приходьку висунули підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, а також легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Слідство встановило, що ПАТ "Аграрний фонд" без дозволу Міністерства аграрної політики розмістило кошти на депозитному рахунку "Брокбізнесбанку", а банк витратив ці кошти на власні потреби, що спричинило неможливість повернення депозиту.

Наразі Борис Приходько є народним депутатом України. Новоспечений нардеп буквально "вигриз" мандат на чи не найскандальнішому виборчому окрузі держави – 210-му. Зокрема, помічник Приходька під час передвиборчої агітації побив одного з активістів ГО "Стоп корупції", який здійснював громадський моніторинг дотримання виборчого законодавства, а також напав на журналістку програми розслідувань Марію Гураль.

Другие новости