ПоддержатьУкраїнська

В Україні буде новий Уповноважений з прав людини – Лутковську переоберуть

StopCor
StopCor

StopCor

В Україні буде новий Уповноважений з прав людини – Лутковську переоберуть

Вчора, 27 квітня, у Лутковської завершилася 5-річна каденція на посаді Уповноваженого ВР з прав людини. Але остаточно її повноваження припиняться лише тоді, коли новий омбудсмен прийме присягу.

Лутковська була призначена Парламентом з ініціативи фракції "Партії регіонів" 24 квітня 2012 року, вже 27 квітня вона склала присягу, передає "Діалог. UA".

Українське законодавство таке, що, попри завершення каденції Лутковської на цій посаді, вона продовжить виконання обов'язків аж до обрання на цю посаду нової людини або ж переобрання її самої.

Згідно із законом України після закінчення 5-річної каденції омбудсмена в 20-денний термін відбувається процес висування нових кандидатів на посаду Уповноваженого з прав людини.

Голосування по кандидатурі омбудсмена таємне, а переможцем вважається кандидат, який отримав найбільшу кількість голосів депутатів від конституційного складу парламенту.

Раніше Валерія Лутковська заявила про те, що утримувані в полоні бойовиків в окупованому Донбасі українські в'язні просять їх перевести на контрольовану Києвом територію.

Також Лутковська заявила, що багато переселенці позбавлені права участі в місцевих виборах.

Другие новости