ПоддержатьУкраїнська

Венедіктова заявила, що у справі експрезидента Порошенка достатньо доказів

StopCor
StopCor

StopCor

Венедіктова заявила, що у справі експрезидента Порошенка достатньо доказів

Генпрокурорка України Венедіктова повідомляє, що у справі експрезидента Порошенка зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру, однак чинний Кримінальний процесуальний кодекс дозволяє затягувати справу.

 Фото: Уніан

Про це вона заявила у відеозверненні, передає "Mind.ua".

"Сьогоднішня справа – це справа, в якій зібрано достатньо доказів для повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Санкція статті передбачає покарання ‪від 7 до 10‬ років позбавлення волі.‬ На жаль, численні недоліки та суперечності КПК надають можливість недоторканним і далі залишатися такими. Зверніть увагу, як за чинним Кримінальним процесуальним кодексом можна до нескінченності затягувати справу", – заявила генпрокурор.

За законом України, кожен підозрюваний може мати до п'яти захисників. Усі вони мають право знайомитися з матеріалами справи в будь-який зручний для них час. Підозрюваний може відмовитися від участі у слідчих діях, якщо один із захисників відсутній. Також закон гарантує право кожного захисника подати клопотання про усунення судді й призначення нового. У такому разі справа переноситься на іншу дату. Якщо суд задовільняє заяву, то справа передається на розгляд іншому судді. За законом ця процедура триває від двох до десяти днів, проте експерти стверджують, що через завантаженість суддів засідання відновлюються не раніше ніж через два тижні.

Нагадаємо, 8 липня Печерський суд втретє не обрав запобіжний захід Петру Порошенку у справі призначення Сергія Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки. Днем раніше Печерський суд відмовив адвокату Петра Порошенка Ігорю Голованю у відводі судді Батрин. Адвокат Денис Галанський просив суд не розглядати питання про відвід, поки Головань знаходиться в Апеляційному суді, який вирішував клопотання про передачу справи експрезидента до Шевченківського суду. Суддя вирішила, що питання про відвід розглядати можна. Представник прокуратури просив суд у відводі відмовити, та заявив, що захист намагається затягнути розгляд справи. Суддя Олена Бусик не знайшла підстав для відводу судді Батрин.

Другие новости