ПоддержатьУкраїнська

Відома англійська компанія, перебуваючи під слідством, працювала на українську партію

StopCor
StopCor

StopCor

Відома англійська компанія, перебуваючи під слідством, працювала на українську партію

Приватна англійська компанія Cambridge Analytica, яка опинилася у центрі скандалу через використання персональних даних людей для впливу на вибори в США 2016 року, працювала на українську партію у 2017 році.

При цьому компанія перебувала під слідством у так званій справі спецпрокурора США Роберта Мюллера про втручання в ті самі американські вибори.

Про роботу на українську партію заявила колишня співробітниця компанії Брітані Кайзер, передає "Букви" посилаючись на британське видання "The Guardian".

Документи про діяльність Cambridge Analytica стали публікувати з нового року на анонімному акаунті в Twitter під назвою HindsightFiles з посиланнями на матеріали про вибори в Малайзії, Кенії та Бразилії. Кайзер надала документи з електронної пошти і жорстких дисків, а деякі передала в парламент у квітні 2018 року.

"Неопубліковані документи містять матеріали, які свідчать про те, що компанія працювала на політичну партію в Україні у 2017 році, навіть перебуваючи під слідством в рамках запиту Мюллера", – зазначила Кайзер.

  • Раніше компанія Facebook запустила новий інструмент, який дозволить користувачам відв'язати від свого профілю дані, які передали соціальній мережі сторонні сайти і сервіси.
  • Влада Великобританії оштрафувала компанію Facebook на максимальну суму (644 тис. доларів) за витік особистих даних користувачів і некоректну поведінку під час скандалу з компанією Cambridge Analytica.

Другие новости