ПоддержатьУкраїнська

Як Бонні і Клайд: одіозну дружину ексдепутата-втікача Пехова Лесю Софієнко розшукує МВС

StopCor
StopCor

StopCor

Як Бонні і Клайд: одіозну дружину ексдепутата-втікача Пехова Лесю Софієнко розшукує МВС

Дев’ять життів невловимої Лесі Софієнко: колишня вчителька фізкультури, вдова кримінального авторитета, одіозна агрорейдерка, любителька дорогих авто, королева офшорів, бізнес-партнерка скандального ексміністра Присяжнюка, боржниця держави, дружина біглого Володимира Пехова, а тепер ще й… новоявлена кіпріотка. Що саме привело пані Лесю на острів у Середземному морі – розповідає Ася Шевченко.

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaoLtPE5Pw

Понад три роки проєкт "Стоп корупції" вів розслідування щодо злодіянь Лесі Софієнко.

Наприклад, про обійстя, яке подружжя Пехова-Софієнко звело на краденій землі. Адже за даними публічної кадастрової карти ця територія – комунальна власність.

Або про агрорейдерство, до якого так добре призвичаїлась наша героїня, і про несплату транспортного збору за надкоштовне елітне авто, яким користується Софієнко і яке записане на її батька.

Або про автівки, яке подружжя взяло в оренду, а повернути забуло, та ще й продало одну з них – розкішний "Лексус", що і стало причиною кримінальної справи проти екс-регіонала.

Одіозна агрорейдерка Леся Софієнко неодноразово фігурувала в розслідуваннях ''СтопКору''

Ну а згодом Пехов зник, а його самого було оголошено в розшук. Утім, вочевидь, без коханого й опори пані Лесі було непереливки – і вона дременула разом за чоловіком, не бажаючи віддавати державі 23 мільйони податкового боргу.

"23 мільйони, ми неодноразово наголошували, що в такий військовий час, як зараз, ця сума грошей дуже потрібна", – підкреслює активіст осередку ГО "Стоп корупції" у м. Львові Віктор Палас.

Нагадаємо, ще торік офіційна перевірка ДФС встановила: бізнес-партнерка міністра-втікача Миколи Присяжнюка Леся Софієнко винна державі багатомільйонний податковий борг. Апеляційний адміністративний суд своїм рішенням підтвердив законність проведеної перевірки фіскальної служби. Та попри це заборгованість досі не стягнуто.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей