ПоддержатьУкраїнська

"Якщо справа півтора року не просувається, нею займаються халатно", – нардеп про розслідування корупції у футболі

StopCor
StopCor

StopCor

'Якщо справа півтора року не просувається, нею займаються халатно', – нардеп про розслідування корупції у футболі

Нещодавно стало відомо, що САП подовжила терміни розслідування справи проти голови Української асоціації футболу Андрія Павелка. Чому правоохоронці затягують провадження? Хто ініціював створення парламентської тимчасової слідчої комісії у цій справі та чи варто очікувати на швидкі та об’єктивні результати її роботи? Про це в режимі скайп-включення журналіст "СтопКору" Кирил Вольний говорив із народним депутатом, членом ТСК Антолієм Костюхом.

https://www.youtube.com/watch?v=py9GQYPNrgU&feature=youtu.be

Член фракції "Слуга народу" Анатолій Костюх – один із тих, хто був ініціатором формування ТСК, за створення якої торік у листопаді проголосувала більшість у Верховній Раді.

"Як би це дивно не звучало, якби ми говорили про будь-який інший вид спорту, то це б не мало такої публічності, такого новинного ажіотажу. Якщо ми говоримо про футбол, то це досить важливо. Враховуючи те, що цього року мало пройти Євро-2020, Олімпіада, — це достатньо чутливі для українського суспільства теми. І тому залишатись осторонь ми не могли", — пояснює нардеп.

Пан Костюх розповів про роботу ТСК

Пан Костюх зазначає, що до нього неодноразово зверталися громадські активісти, обурені тим, що правоохоронці розглядають кримінальні провадження більш ніж півтора року.

"Якщо я, як людина, як депутат, бачу, що півтора року розслідують справу, і в ній немає жодного руху, то в мене виникає підозра, що або цією справою взагалі не займаються, або нею займаються халатно.

Насправді така слідча комісія так чи інакше мала б виникнути, оскільки перед новим парламентом стоїть завдання розібратись нарешті чесно зі старими справами", — наголосив парламентар.

Другие новости