ПоддержатьУкраїнська

Ярош спілкувався з Януковичем телефоном, – Добкін

StopCor
StopCor

StopCor

Ярош спілкувався з Януковичем телефоном, – Добкін

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош два рази розмовляв із президентом-утікачем Віктором Януковичем телефоном. Це сталося, коли колишній гарант країни втік з Києва у Харків. Політики спілкувалися з приводу ситуації Межигір'я, коли будинок Януковича взяли штурмом. Про це розповів депутат Михайло Добкін.

Новину передає "Преса України".

В Оболонському районному суді Києва, під час допиту по справі щодо держзради Віктора Януковича, нардеп Михайло Добкін розповів, що колишній гарант спілкувався телефоном з Дмитром Ярошем.

Діалог був присвячений темі штурму Межигір'я в лютому 2014 року.

"При мені до Януковича підійшов один з охоронців і сказав, що йому терміновий дзвінок. За змістом цього дзвінка я зрозумів, що деяка частина людей, в тому числі зі зброєю в руках (активісти Майдану), вирушила в бік Межигір'я. Найголовніше, що турбувало главу держави, що на території якогось ангара в Межигір'ї залишалося ще сім його охоронців, і що у них із собою немає практично ніяких засобів захисту, і їхньому життю загрожує серйозна небезпека. Він з кимось лаявся по телефону. Потім сказав, щоб його з'єднали з главою СБУ Якименком", – повідомив Добкін під час допиту.

До слова, на засідання суду Михайло Добкін запізнився на годину. Але все ж, нардеп сказав, що готовий повідомити про розвиток подій під час Майдану в столиці та в Криму.

Відзначимо, Віктора Януковича звинувачують у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України та у веденні агресивної війни. Відповідне подання проти екс-президента подав генпрокурор Юрій Луценко 28 листопада 2016 року.

Зауважимо, колишній керівник СБУ Київщині та столиці Олександр Щеголєв заявив, що відмовляється свідчити у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Другие новости