ПоддержатьУкраїнська

За час незалежності загинуло понад 30 миротворців ООН з України – Порошенко

StopCor
StopCor

StopCor

За час незалежності загинуло понад 30 миротворців ООН з України – Порошенко

За час незалежності України в операціях у різних країнах світу загинули понад 30 українських миротворців. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на звернення президента України Петра Порошенка з нагоди Міжнародного дня учасників операцій ООН з підтримання міжнародного миру і безпеки.

Так, Порошенко зазначив, що із перших років незалежності Україна стала частиною зусиль ООН із підтримання миру та безпеки.

"Своїм професіоналізмом і мужністю військовослужбовці Збройних сил, інших військових формувань та правоохоронних органів України здобули визнання та повагу у багатьох країнах світу. Більш як 30 з них віддали життя, виконуючи миротворчу місію і захищаючи цілі та принципи ООН. У цей день ми віддаємо данину поваги їх безцінній жертві", – повідомив Порошенко.

Нагадаємо, за офіційними даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних миротворчих операціях взяли участь понад 44 тис. українських військових, з яких 54 загинули.

Довідка: На сьогодні Україна бере участь у 8 міжнародних операціях із підтримання миру та безпеки.

Найбільших втрат Україна зазнала під час місії в Іраку – 18 людей.

В Югославії загинули 15 українських миротворців, Боснії і Герцеговині – 2, Анголі – 1, Косові – 4, Сьєрра-Леоне – 6, Ліберії – 6, Конго – 2.

Другие новости

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

Во время обычной проверки документов в Ковеле полицейские столкнулись с неожиданной находкой — поддельным водительским удостоверением, которое стало первым из двух случаев этого дня на Волыни