ПоддержатьУкраїнська

За пів року в Україні не проведено жодного кадрового конкурсу в АПК

StopCor
StopCor

StopCor

За пів року в Україні не проведено жодного кадрового конкурсу в АПК

Україна – на порозі "коронакризи": аграрна галузь та сфера виробництва харчових продуктів потребує особливої уваги та розвитку на тлі епідемії COVID-19. Проте навіть зміна очільника Мінекономрозвитку не допомагає реанімувати вітчизняний АПК, адже останніх пів року сектор лихоманить від кадрових чисток. Кому вигідне безвладдя на державних сільгосппідприємствах? Розслідувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=TdKFyO_wsKA

Торік застаріле Міністерство аграрної політики зазнало суттєвих змін: із приходом "команди Гончарука" цю структуру реорганізували та приєднали до Міністерства розвитку економіки.

А після реорганізації на аграрний сектор чекала масштабна кадрова чистка: керівників держпідприємств, які підпорядковувалися МінАПК, почали масово звільняти. Колишній міністр Милованов пояснював це "перезавантаженням" галузі та звільненням неефективних службовців. Утім, під "гарячу руку" потрапили чомусь саме викривачі корупції.

Заступник Милованова Тарас Висоцький, відповідальний за аграрний напрямок, у розмові з журналістами обіцяв, що нових очільників держпідприємств обиратимуть оперативно й прозоро.

"Ми розуміємо, що згідно з чинним законодавством, враховуючи останні зміни, реально проводити конкурси в рамках 3-4 тижнів", – запевняв головний аграрій країни.

''Кадри аграрного відомства будуть оновлені приблизно на третину'', - Тарас Висоцький

Проте скидається, що на ділі Тимофій Милованов та Тарас Висоцький геть забули про те, що на місце старих очільників потрібно призначати нових і обов'язково саме на конкурсній основі. Адже за пів року жодного конкурсу так і не провели.

Однак у крісла директорів таки сіли нові люди, проте зі статусом "тимчасовий виконувач обов'язків". І це, на думку експертів, не дивно, оскільки таких підлеглих набагато простіше контролювати.

Другие новости