ПоддержатьУкраїнська

Закупівля вугілля з ОРДЛО: ДБР опублікувало схему злочину (відео)

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

Закупівля вугілля з ОРДЛО: ДБР опублікувало схему злочину (відео)

Державне бюро розслідувань опублікувало схему закупівлі у 2014-2015 роках вугілля з тимчасово окупованої території Луганської та Донецької областей. 

 ДБР опублікувало схему ''вугільної справи'', у якій фігурують Медведчук і Порошенко Колаж: Волинські новини

ДБР опублікувало на своєму сайті схему справи Медведчука та Порошенка, яких звинувачують у підриві енергетичної безпеки України у 2014-2015 роках та фінансуванні тероризму за допомогою закупівлі вугілля з території України, яку контролює Російська Федерації. 

Бюро звинувачує Медведчука у організації контактів з представниками РФ, які й були організаторами цієї схеми. Експрезидента України Порошенка звинувачують у підриві постачання вугілля з Південно-Африканської республіки та сприянню підривної діяльності Медведчука, а також призначення міністра енергетики у 2014-2016 роках Володимира Демчишина, який “легалізував” постачання вугілля з ОРДЛО. 

 Схема ДБР ''вугільної справи'' Фото: dbr.gov.ua

“Отже, очевидно, що своїми умисними діями за попередньою змовою громадяни Порошенко, Медведчук, Кузяра та Демчишин сприяли діяльності терористичних організацій “Л/ДНР”, забезпечуючи придбання вугілля у підконтрольних їм підприємств за державні кошти України”, - йдеться у повідомленні.

ДБР також зазначає, що внаслідок цього злочину протягом усього 2015 року терористам “Л/ДНР” було перераховано не менше 205 мільйонів 391 тисячі гривень. За їх інформацією, загалом на цю справу планувалося виділити не менше ніж 3 мільярди 168 мільйонів гривень. 

https://youtu.be/9hfddXs8Jzs

Повний текст схеми можна прочитати за посиланням. 

Нагадаємо, 12 листопада слідчі СБУ та ДБР вручили підозру колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості України Володимиру Демчишину. Зазначається, що підозра оголошена за ст. 258-3 Кримінального кодексу України – сприяння терористичній групі чи терористичній організації.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили ще одну підозру у державній зраді. Зазначається, що українська сторона на поставках вугілля профінансувала проросійських терористів на окупованому Донбасі на 200 млн гривень.

Другие новости