ПоддержатьУкраїнська

Квартира з басейном? У Чернігові продають житло в спортивно-оздоровчому комплексі (фото)

Георгий Жариков
Георгий Жариков

Правозащитник

Квартира з басейном? У Чернігові продають житло в спортивно-оздоровчому комплексі (фото)

Вкотре корупційність ДІАМ України на чолі з Семеном Кривоносом підтверджують нововиявлені об’єкти в Реєстрі будівельної діяльності (далі – Реєстр). Сьогодні поговоримо про цікавий "ЖК" у місті Чернігів.

 У Чернігові продають квартири в спортивно-оздоровчому комплексі Ілюстрація: СтопКор

Цього разу магія від ДІАМ України – це будівництво спортивно-оздоровчого комплексу з басейном у місті Чернігів на вул. Савчука, 7д із додатковими поверхами та квартирами.

Цей об’єкт насправді не просто спортивно-оздоровчий комплекс із басейном, а житловий будинок із басейном, продаж квартир в якому відбувається на сайтах нерухомості, а забудовником його є ДП «УкрСіверБуд». Зі слів менеджерів із продажу, квартири в будинку розміщені з 3-го по 5-й поверх, а на 1-2 поверхах — басейн.

 Оголошення про продаж квартир можна знайти на сайтах нерухомості

До слова, за наявною інформацією будівництво цього об’єкта було розпочато ще у 2015 році, проте без належно оформлених дозвільних документів. Але відомство Семена Кривоноса вміє 7 років скоротити до 7 днів.

 Семен Кривонос Ілюстрація: СтопКор

Стежте уважно

24 грудня 2021 замовнику ДП «УКРСІВЕРБУД ЗАКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ДСК» посадовими особами ДІАМ України було зареєстровано дозвіл ІУ 013211222640 на об’єкт будівництва з красивою назвою: «Завершення будівництва плавального басейну зі спортивно-оздоровчим комплексом та автономним джерелом теплопостачання на власній земельній ділянці». Але з комерційним присмаком на 1229 квадратів апартаментів, що складає майже 40% усієї будівлі у місті Чернігів.

Усе нібито й нічого, але, відповідно до даних Реєстру, щодо цього об’єкту будівництва наявні численні відмови від ДІАМ України. Однією з найважливіших із зазначених у відмові підстав є невідповідність намірів забудови цільовому призначенню земельної ділянки.

Так, станом на 20 грудня 2021 остання відмова ІУ013211220994 головного інспектора Світлани Бабич вказувала на порушення вимог статті 24 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно зякої забудова земельної ділянки здійснюється в межах її цільового призначення, встановленого відповідно до законодавства. Згідно з відомостями Державного земельного кадастру, цільове призначення земельної ділянки з кадастровим номером 7410100000:02:034:0184 — для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та місцевого самоврядування, натомість заява про видачу дозволу на виконання будівельних робіт подана щодо завершення будівництва об’єкта «1265.2. Басейни криті для плавання», відтак наміри забудови не відповідають цільовому призначенню земельної ділянки.

І це єдине законне рішення ДІАМ у цій історії

Порядок ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва містить таблицю співвідношення класифікаторів цільового призначення, переліків функціонального зонування територій та класифікатора будівель і споруд, у якій передбачено, якій будівлі має відповідає те чи інше цільове призначення земельної ділянки.

 Наміри забудови не відповідають цільовому призначенню земельної ділянки

Але згадаємо про інвестиційну складову у вигляді квартир у цьому «басейні» площею від 811 до 920 доларів за метр. Невеличка математична вправа допоможе порахувати, що на кону лежить десь трішки більше мільйона доларів.

 Вартість квартир сягає від 811 до 920 доларів за метр

Саме тому 24.12.2021 вже інший інспектор, скандально відома Анастасія Коршикова, головний інспектор будівельного нагляду Першого відділу державного архітектурно-будівельного контролю Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю реєструє дозвіл ІУ 013211222640.

А за 6 днів, як подарунок під ялинку забудовнику, сертифікат готовності ІУ 123211226325 від 31 грудня 2021 реєструє випускник Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Назарій Матушанський.

Одним словом новорічно-інвестиційна магія від ДІАМ. Подейкують, що Семен, узявши кошти за ставкою проблемного об'єкта, по-щурячому провів це повз касу, як #ВеликеБудівництво, але ж тут державних інтересів немає, чиста комерція.

Хтось із цих інспекторів буде нести відповідальність чи то за незаконні дозвіл та сертифікат, чи то за незаконну відмову.

Другие новости