ПоддержатьУкраїнська

Зеленський закликав країни приєднуватися до антипутінської коаліції

Александра Сербин
Александра Сербин

Журналист, аналитик

Зеленський закликав країни приєднуватися до антипутінської коаліції

Президент України Володимир Зеленський закликав країни не залишатися нейтральними та приєднуватися до антивоєнної коаліції, про це він повідомив у своєму зверненні.

 Володимир Зеленський  Фото: скріншот

"За цей час ми об'єднали Євросоюз уже на новому рівні. Вище формального. Вищого міждержавного...

За шість днів війни – як тридцять років. Тому Євросоюз і відповідає нам так. Ми розпочали спеціальну прискорену процедуру приєднання", - розповів у зверненні президент України.

"Наші дипломати та наші друзі об'єднують світ заради України та світу ще більше. Нейтральна Швейцарія підтримала санкції Євросоюзу проти російських олігархів, посадових осіб, проти самої держави та компаній. Ще раз: нейтральна Швейцарія! На що тоді чекають деякі інші країни? До нашої антивоєнної коаліції приєдналися ті країни, де Москва ще тиждень тому розраховувала. Це надзвичайний результат", - підсумував Володимир Зеленський.

 Засідання Європарламенту. Ілюстративне фото з мережі

Зеленський також зазначив, що Росія за цей час зазнає глобальних втрат: прапор РФ заборонено на спортивних змаганнях, для росіян буде закрито сучасну культуру, російські банки відключають від глобальної системи.

Президент нагадав, що "російські матері втрачають дітей у зовсім чужій для них країні". Зеленський нагадав, що за 6 днів війни в Україні вбито 6 тисяч російських загарбників.

Другие новости