ПоддержатьУкраїнська

Wizz Air надасть 100 тисяч безкоштовних квитків для українців, які тікають від війни

Александра Сербин
Александра Сербин

Журналист, аналитик

Wizz Air надасть 100 тисяч безкоштовних квитків для українців, які тікають від війни

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air вирішила надати безкоштовно 100 тисяч квитків для українців, які зараз тікають від війни, яку почала Росія в Україні.

"Wizz Air прагне допомогти українським біженцям дістатися місця призначення, де б це не було. Ми надаємо 100 000 безкоштовних місць на короткомагістральних рейсах, що вилітають з Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії в березні" - про це компанія повідомила у Twitter.

 Wizzair Фото: скріншот

А щоб допомогти тим, хто вже почав переміщатися Європою, компанія пропонує "рятувальні квитки" на всі інші рейси за фіксованою ціною €29,99 та €69,99.

Нагадаємо, що Укрзалізниця" відправила низку рейсів до Європи. Крім евакуаційних рейсів у межах України.

"Укрзалізниця" формує спеціальні поїзди до Польщі, Чехії та Словаччини. 1 березня були відправлені рейси зі Львова до польського Хелму, із Чопа до Словаччини та Чехії. "Укрзалізниця" також причепила додаткові вагони до поїзда №67 Київ – Варшава, щоб забезпечити виїзд насамперед жінок та дітей з Києва.

Посадка на потяги відбувається наступним чином:

- наявності паспорта громадянина України чи закордонного паспорта;

- пріоритет надається жінкам та дітям;

- проїзд безкоштовний.

 ''Укрзалізниця'' фото: Укрінформ

"Укрзалізниця" просить людей, які мають намір залишити Україну, попрямувати на коридори зі Словаччиною, Угорщиною та Польщею у Закарпатській області, оскільки там оперативно можна перетнути кордон із країнами ЄС. Піші переходи КПП із трьома країнами ЄС не завантажені.

Благодійний ресурс UkraineNow. Ним можна скористатися у таких випадках:

- Для тих, кому потрібний транспорт;

- Для тих, хто має транспорт та готовий допомогти;

- Для тих, кому потрібна інша допомога.

Другие новости

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Журналисты СтопКора пообщались с президентом НАМН Цымбалюком по поводу эффективности использования ресурсов академии, высоких зарплат руководства и связей с одиозным экснардепом Дубовым