ПоддержатьУкраїнська

Журналісти знайшли російський паспорт у херсонського топпосадовця

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти знайшли російський паспорт у херсонського топпосадовця

Повний тезка та однофамілець чинного директора ДП «Центр земельного кадастру в Херсонській області» балотувався до міськради Красноперекопська від ЛДПР Жириновського. Невже це просто збіг? Чи унікальне держпідприємство на Херсонщині довірили посібнику окупантів? Дізнавайтеся з розслідування Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=_y2VaVqRnzI

До речі, Олександр Карпенко в розмові з журналістами свою участь у кримських виборах заперечив. Та крім однакового прізвища, ім'я та по батькові у директора українського держпідприємства та поплічника Жириновського знайшлось ще дещо спільне.

Дізнатись більше нам допоміг архів Виборчої комісії Криму. Тут збереглося рішення про реєстрацію кандидатів разом з їхніми персональними даними. Дивимось: «номер 4, Карпенко Александр Николаевич». Ми виявили багато цікавого, наприклад, факт російського громадянства та номер паспорта.

Але нас цікавить інше: місце народження, яке вказав кандидат – село Осокорівка, Нововоронцовського району, Херсонської області.

 Біографія кандидата від ЛДПР

Цю саму адресу бачимо і в українській декларації Карпенка як місце прописки. Там же і житловий будинок та ще 2 земельні ділянки.

Та сама історія і з фактичним місцем проживання обох (якщо це, звичайно, різні люди) Карпенків у Криму. У декларації службовця бачимо, що родина херсонського посадовця продовжує володіти житловим будинком у Красноперекопську.

 Декларація українського посадовця

А чим же займався Карпенко до анексії? Це теж зацікавило журналістів. Виявилось, він був директором Красноперекопського міського ринку. Відомості про це збереглися і в українських реєстрах. Тут ринок досі значиться в державній власності.

Другие новости