ПоддержатьУкраїнська

Звільнений директор «Електроважмашу» намагається повернути посаду за допомогою Печерського суду та тітушок

StopCor
StopCor

StopCor

Звільнений директор «Електроважмашу» намагається повернути посаду за допомогою Печерського суду та тітушок

Гучний скандал навколо державного підприємства «Електроважмаш». Колишній директор заводу – Володимир Глушаков, якого звинувачують у корупції, ніяк не змириться зі своїм звільненням. Уже протягом трьох років він намагається поновитися на посаді.

Звільнений директор «Електроважмашу» намагається повернути посаду за допомогою Печерського суду та тітушок

Нагадаємо більш детально про причину звільнення – контракт на постачання двигуна, в якому Міністерство економічного розвитку і торгівлі побачило корупційну складову. Отже, завод «Електроважмаш» продав електродвигун за ціною майже 1 млн 400 тисяч доларів британській компанії «Conor Trading». Дана компанія перепродала його українському товариству «Торговий дім «Електроважмаш». А вже ця фірма ще раз продала двигун кінцевому покупцеві – міжнародній металургійній групі «ARCELORMITTAL». При цьому директором обох компаній була одна і та сама особа – Віталій Кащєєв. І тут – зверніть увагу на цифру! – вартість двигуна завдяки цим схемам збільшилася удвічі. Експерти підрахували: сума упущеної вигоди для підприємства «Електроважмаш» склала приблизно 1 млн 800 тис. доларів США.

Однак попри ці величезні збитки, завдані державі, Печерський суд міста Києва повернув пана Глушакова у директорське крісло. Маємо два накази. Один від 5 листопада про поновлення на посаді. А другий – теж від 5 листопада – про звільнення, у зв’язку з одноразовим грубим порушенням обов’язків, визначених контрактом, яке призвело до фінансових втрат. За словами юриста компанії Михайла Червінського, мова в даному випадку йде про порушенням строків повернення валютної виручки за кордон (тоді, у 2015 році штрафні санкції щодо підприємства склали приблизно 2 млн 666 тис. грн.), і цей наказ екс-директор також оскаржував в суді, знов-таки в Печерському, і так само виграв першу інстанцію.

Зрештою, колишній директор, фактично, без відповідних документів за допомогою озброєних особистих охоронців та тітушок намагався фізично проникнути на підприємство.

Наразі розгляд справи триває. Подробиці у сюжеті «Стоп Корупції»:

https://youtu.be/FppQ65dWLFI

Другие новости