ПоддержатьУкраїнська

Корупційний хлор: передача КП «АХС» в приватні руки загрожує техногенною катастрофою

StopCor
StopCor

StopCor

Корупційний хлор: передача КП «АХС» в приватні руки загрожує техногенною катастрофою

Схема незаконної приватизації, коли замість комунального підприємства приходить приватне з ідентичною назвою, була апробована багаторазово на різних об’єктах Дніпропетровської області. Найстрашніше в корупційній історії Аульської хлоропереливної станції те, що відбувається вона із надзвичайно небезпечним підприємством. Окрім матеріальних збитків державі, яких було завдано передачею станції в приватні руки, журналісти «СтопКору» проаналізували, які існують ризики через непідконтрольність підприємства державі.

Корупційний хлор: передача КП «АХС» в приватні руки загрожує техногенною катастрофою

КП «АХС» – потужне хімічне підприємство з виробництва рідкого хлору, один з найнебезпечніших об’єктів з точки зору техногенних катастроф та небезпеки життю тисяч людей. На підприємстві може знаходитись одночасно до 275 тон хлору. На даний час виробнича потужність становить понад 10 000 тон хлору за рік (на 200 млн грн.), що забезпечує потреби підприємств ЖКГ рідким хлором, який використовується для знезараження питної води у понад 220 містах та населених пунктах України, Молдови, Республіки Білорусь. Компанія є монополістом з виробництва хлору східного регіону України.

Зазначимо, що наразі існує мораторій на перевірки підприємств. Це пов’язано з антикорупційною ініціативою уряду країни. Але зворотнім боком такого рішення стало те, що зараз ніхто не перевіряє і такі об’єкти, які вкрай небезпечні. І якщо підприємство, що контролюється державним органом влади, має певний ступінь відповідальності, то про ситуацію на приватному підприємстві можна тільки здогадуватися.

Деталі та інші подробиці у сюжеті «Стоп Корупції»:

https://youtu.be/2e9IjsP2cJY

Другие новости