ПоддержатьУкраїнська

"Може нам ще й дітей на панель вивести?" – голова "Фінансового майдану" відповіла на спіч Гончарука про іпотеку

Юлія Сало
Юлія Сало

Голова правління "Всеукраїнський рух "Фінансовий Майдан"

'Може нам ще й дітей на панель вивести?' – голова 'Фінансового майдану' відповіла на спіч Гончарука про іпотеку

Влітку минулого року доведені до відчаю валютні позичальники звернулися за допомогою до нового уряду. Люди в правовому полі просили у держави захисту та підтримки.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пообіцяв взяти нашу проблему на особистий контроль, ретельно у всьому розібратися і не залишити нас сам на сам з цією бідою.

Розбирався довго. Мабуть, і справді дуже ретельно. І таки дійсно, не обдурив, своє бачення розв'язання нашої проблеми озвучив.

Дякуємо, звичайно, Олексію Валерійовичу, що ви у всьому розібралися та іпотечну політику в країні кабалою назвали. Тут і не посперечаєшся: кабала і є, причому довічна й передається з покоління в покоління у спадок.

От тільки запропонований вами варіант виходу з цієї кабали – він, знаєте, "на любителя". Я б сказала, на особливого поціновувача, не для кожного.

Ми, валютні позичальники, змушені просити залишити за собою право відмовитися від вашої привабливої пропозиції. А то, того й гляди, ви, прости Господи, і дітей наших на панель вивести запропонуєте... Ви ж у нас такий, завжди рішення знайдете.

Зброя-наркотики – це, звісно, справа прибуткова, але з чого ж ви взяли, що якщо позичальник – то відразу й порушник закону?

Та ні ж, Олексію Валерійовичу, до хрипоти в горлі й до оскоми котрий рік доводимо: ми – не шахраї, не варто нас до них зараховувати!

Ми вигребли всі наші кров'ю і потом зароблені заощадження, продали батьківські квартири, гарували й гаруємо на кількох роботах, щоби лише з іпотечною кабалою впоратися! Як на духу: ми закони не порушували й порушувати не плануємо. І совістю не торгуємо. А те, що в кабалу втрапили – бо не міністри, мільйонних премій собі виписати не можемо.

Коли бізнес від кредитів загнувся і ми втратили робочі місця – за кордон поїхали працювати, щоб з кабали видертися. Але навіть цих грошей позичальникові не вистачає і ніколи не вистачить для того, щоб задовольнити ненаситні апетити банків та їхніх кептивних колекторських компаній. Все, чого ми хотіли й хочемо – це мати нехитрий дах над головами наших сімей. Чи забагато, на вашу думку, хочемо?

Ми розуміємо, що вам, Олексію Валерійовичу, довелося провести багато часу в роздумах над розв'язанням нашої проблеми, але може ще якісь варіанти є? Без образ, ну не наше це, зброя-наркотики, не знайдемо ми себе на цій слизькій доріжці. Хай вже за звичаєм на цьому заробляють ті, хто й раніше: чиновники, силовики та можновладці.

А нам би чесною працею як-небудь, ви тільки, дорогенький, умови для цього створіть. Або не заважайте як мінімум!

Коли вже банки, як ви стверджуєте, ліквідні, може і рішення ліквідне для валютних позичальників знайдете? Ви вже подумайте, будь ласка, постарайтеся.

P.S. Із трепетом і невеликою часткою іронії у сподіванні на те, що джерело вашого неперевершеного креативу нарешті вичерпається і ваші реальні рішення не змусять на себе довго чекати.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет