ПоддержатьУкраїнська

НАБУ перевіряє, звідки у голови Держекспортконтролю мільйони на нерухомість

StopCor
StopCor

StopCor

НАБУ перевіряє, звідки у голови Держекспортконтролю мільйони на нерухомість

Детективи Національного антикорупційного бюро через суд отримали доступ до реєстраційних справ по договорах купівлі-продажу нерухомості родиною голови Державної служби експортного контролю Юрія Терещенка.

Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду Києва від 31 березня, повідомляє depo.ua з посиланням на "Наші гроші".

Детектив повідомив, що з кінця жовтня 2014 року службові особи Державної служби експортного контролю у змові із працівниками СБУ службовими особами Міністерства оборони, вимагають та одержують від суб'єктів господарювання неправомірну вигоду в особливо великому розмірі.

У грудні 2015 року оголошено підозру заступнику голови Держекспортконтролю Сергію Головатому. Йому інкримінують вимагання 250 тисяч доларів у ТОВ "Мотордеталь-Конотоп". Він був затриманий Службою безпеки під час передачі чергового траншу.

У день затримання Головатого, 9 грудня, проведено обшук у будинку, де проживає голова Держекспортконтролю Юрій Терещенко. У ході обшуку виявлено та вилучено 1,9 тисяч доларів, які раніше були передані Головатому в якості хабара.

Крім того, у будинку Терещенка знайдено документи про відкриття депозитних рахунків на суму 3,31 млн гривень і 0,43 млн доларів у "Дельта Банку" та в банку "Надра".

Також виявлено невідповідність між офіційними доходами та фактичним способом життя чиновника.

У квітні 2015 року Терещенко оформив у заставу квартиру 146 кв.м. у житлокомплексі бізнес-класу на Печерську по вул. Гусовського, 11/11. У заставу квартиру йому передала Федорова Ніна Петрівна. Орієнтовна вартість квартири 7 млн гривень.

Син Терещенка став власником автомобіля Range Rover Evoque, білого кольору, 2015 року випуску. Орієнтовна вартість авто - 1,12 млн гривень. Також у 2015 році він придбав ділянку 0,25 га. вартістю близько 2 млн гривень.

Також сестра Терещенка набула у власність ділянки площею 0,34 га, орієнтовною вартістю 2 млн гривень. Теща Терещенка є власницею квартири на 66 кв.м., що може коштувати 1,25 млн гривень. Все вищезагадане майно придбане у 2015 році.

Разом з тим, за період з першого кварталу 2014 року по третій квартал 2015 року Юрій Терещенко отримав трохи більше 70 тис гривень доходу. Тому у детективів виникли сумніви у законності придбання його родиною переліченого майна.

Раніше журналісти повідомили, що Юрій Терещенко проживає у маєтку в селі Старі Петрівці на березі Київського моря. Цей будинок площею 435 кв.м. Наталія Федорівна Терещенко (ймовірно, сестра Юрія Терещенка), отримала у власність у 2008 році.

Юрій Терещенко працює на держслужбі з 1996 року. З жовтня 2014 року очолив Державну службу експортного контролю. Після скандалу з хабаром 26 січня 2016 року його відсторонив від посади прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Другие новости

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Основные повреждения вследствие массированных атак получили объекты тепловой и гидрогенерации, а также системы передачи электроэнергии

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

По мнению специалистов, российская мобилизация в этом регионе будет ограничена, потому что многие выехали из Запорожской области.