ПоддержатьУкраїнська

Резніков із команди мера Мукачева обирається в нардепи від Черкащини: що відомо

Надежда Рогальская
Надежда Рогальская

Редактор, аналитик

Резніков із команди мера Мукачева обирається в нардепи від Черкащини: що відомо

Закарпатець Вячеслав Резніков, що представляє політичну партію «Команда Андрія Балоги», зареєстрований кандидатом у нардепи України від одномандатного виборчого округу №197 на Черкащині. Раніше він очолював у Мукачеві відділ профілактичної дезінфекції, а цього року вже як ФОП виграв тендери на понад мільйон гривень.

ЦВК зареєструвала Вячеслава Резнікова кандидатом у нардепи Фото: cvk.gov.ua

Що відомо про Вячеслава Резнікова?

Вячеслав Резніков народився 7 жовтня 1991 року в місті Мукачево Закарпатської області. Він має вищу освіту – менеджер із дослідження ринку та вивчення суспільної думки. На довиборах у ВР представляє політичну партію чинного мера Мукачева «Команда Андрія Балоги» (попередні назви: «Єдиний Центр», «Партія Приватної Власності»).

За даними YouControl, Вячеслав Резніков керував Мукачівським відділом профілактичної дезінфекції, діяльність якого наразі припинено. А також був керівником і засновником ПП «Меддезінфекція», яке перебуває у стані припинення з 2012 року.

Чинним місцем роботи кандидат зазначає ТОВ «АВЕ Мукачево». Це підприємство, що надає послуги з вивезення твердих побутових відходів.

Засновниками фірми є Мукачівське КП «Чисте місто», львівське ТОВ «Аве Умвельт Україна» та угорське НГСЦ «Мішкольц Корнєзетведелмі Еш Гуллодекгоздалодаші Корлатолт Фелегошегу Таршашаг». Кінцевий бенефіціар – Даніел Кршетінскі з Чехії.

Вячеслав Резніков представляє партію мера Мукачева Андрія Балоги Фото з відкритих джерел

Участь у тендерах

ТОВ «АВЕ Мукачево» фігурує у низці судових справ, зокрема у двох кримінальних провадженнях. Одне з них стосується економічного злочину. За час свого існування підприємство виграло державних закупівель на понад 111 млн грн. З них виконано договорів на 30,25 млн грн.

Крім того, пан Вячеслав зареєстрований як ФОП з основним видом діяльності «Інші види діяльності із прибирання».

У 2021 році він отримав підряди від Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради на понад 1 млн грн.

Доходи і статки кандидата Резнікова

Пан Резніков декларує квартиру на 50,9 кв. м у Мукачеві та житловий будинок на 176 кв. м. Останній належить Володимиру Івановичу Шкрібі – можливо, тестю потенційного нардепа.

Вячеслав Резніков задекларував будинок, що належить Володимиру Шкрібі Фото: скриншот

Володимир Шкріба – депутат Закарпатської облради 5-го та 6-го скликань, помічник Віктора Балоги у Верховній Раді Україні 4-го, 7-го та 9-го скликань. А також колишній керівник секретаріату Закарпатської обласної організації «Єдиного Центру».

У власності родини Резнікових перебувають дві іномарки: VOLKSWAGEN GOLF пана Вячеслава та FORD FIESTA, зареєстрований на його дружину Катерину Володимирівну. Жінка працює у Гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі МДУ.

Подружжя зберігає готівкою 365 тис. грн та близько 20 тис. грн на банківських рахунках. Річна заробітна плата пана Вячеслава за 2020 рік у ТОВ «АВЕ Мукачево» склала майже 200 тис. грн, зарплата дружини – близько 100 тис. грн.

При цьому власний дохід від підприємницької діяльності як ФОП пан Резніков чомусь у декларації не відобразив узагалі.

Нагадаємо:

  • На початку 2021 року до ЦВК надійшли постанови ВРУ про дострокове припинення повноважень народних депутатів України Колихаєва, обраного в ОВО № 184 (Херсонська область) та Скічка, обраного в ОВО № 197 (Черкаська область), за їхніми особистими заявами.
  • Ігоря Колихаєва було обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а Олександра Скічка 29 січня 2021 року указом Президента призначено головою Черкаської обласної державної адміністрації.
  • Відтак, відповідно до законодавства, ЦВК призначила проміжні вибори народних депутатів України в округах № 184 та № 197 на неділю, 31 жовтня 2021 року.
  • Виборчий процес офіційно стартував за 60 днів до дня виборів – з 1 вересня 2021 року.
  • Станом на 21 вересня за ОВО №197 зареєстровано 16 кандидатів у народні депутати, за ОВО №184 – 11 кандидатів.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет