ПоддержатьУкраїнська

Савченко написала лист зі зверненням до Олега Сенцова

StopCor
StopCor

StopCor

Савченко написала лист зі зверненням до Олега Сенцова

Ув’язнена нардеп Надія Савченко написала лист для українців. У ньому вона згадала колишніх патріотів, які голодували за справедливість, як і вона. Разом із цим політик звернулася до політв’язня Олега Сенцова. Зі слів Савченко, нині у Сенцова є три шляхи: піти в тінь, забажати слави або стати маріонеткою Порошенка.

Новину передає "Преса України" з посиланням на текст листа Надії Савченко.

"До українців, української діаспори й добрих людей всього світу, кому не байдужа доля України. Я поважаю рішення Олега Сенцова розпочати боротьбу з російською тоталітарною системою, методом голодування з благородною метою за звільнення всіх українських політв'язнів, на п'ятому році незаконного ув'язнення українців в РФ. Але якби ми, українці, більше чули одне одного, більше вірили одне одному, то такий протест голодом треба було робити всім разом і починати його ще в 2015-2016 роках, коли починала таку боротьбу в Росії я, в той час в України було більше політичних і геополітичних можливостей і я впевнена, що тоді волю здобули б всі українці", – написала Савченко.

Також нардеп пригадала, що і раніше голодуванням намагалися досягти справедливості дисиденти концтаборів СССР, і такою ціною багато хто з них здобував волю своїм побратимам. Нині такий же варіант досягнення "політичного вікна" використовують і українські патріоти.

Разом із цим Надія Савченко написала, що Олег Сенцов може стати для України таким же ворогом, як і вона. Тому наразі у патріота, зі слів Савченко, є три варіанти подальшого шляху.

"Я щиро сподіваюсь, що Олега Сенцова обійде моя доля, коли з людини спочатку роблять героя, а потім роблять антигероя в своїй країні. Від всієї душі бажаю Олегу не потрапити в жорна політичної авторитарної машини в Україні. У Олега Сенцова є три шляхи: або піти в тінь і мати творчий спокій, як свого часу це зробив нині вже покійний український політв’язень Солошенко, або забажати слави та стати президентською маріонеткою, їздити по світу і хвалити українську владу, як Афанасьєв, або, якщо Олег справжня людина, то він дуже швидко відчує всю несправедливість системи, що розвинулася в Україні, відчує біль і горе простих людей від війни й від того, як її штучно тримають політики, та почне з цим всім боротися і тоді його чекає дуже нелегка доля", – акцентувала політик.

Савченко закликала у листі вийти на акції підтримки всіх українських політв'язнів, а також виступити за обмін полонених.

"Я прошу і закликаю всіх порядних людей всього світу вийти на акції підтримки українських політв’язнів з вимогою до російської влади звільнити людей із в’язниць! Завершити обмін "всіх на всіх" заручників і військовополонених! Припинити війну з Україною! Припинити лити кров на Українській землі! Повернути окуповані території Луганської та Донецької областей і анексований Крим!", – відзначила ув’язнена.

Нагадаємо, днями Надія Савченко написала лист російському президенту Володимиру Путіну. Вона зазначила, що готова сісти у в’язницю РФ.

Другие новости

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: 'таксисты' пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: "таксисты" пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

Работники ГНСУ задержали организаторов незаконной схемы переправки мужчин за границу

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Работает на двух работах и получает пенсию: какие доходы задекларировал Александр Гринчак

Полицейские ликвидировали мошеннический call-центр в Одессе, который выдурил у граждан Чехии 5,5 миллиона гривен

Полицейские ликвидировали мошеннический call-центр в Одессе, который выдурил у граждан Чехии 5,5 миллиона гривен

Полиция задержала организатора мошенников: 40-летнего жителя Днепра

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

Во время проверки документов в Ковеле полицейские выявили поддельное водительское удостоверение, что стало первым из двух случаев этого дня на Волыни