ПоддержатьУкраїнська

Слідчих ГПУ змусять звітувати у справі президента ФФУ Павелка

StopCor
StopCor

StopCor

Слідчих ГПУ змусять звітувати у справі президента ФФУ Павелка

Скандальний президент Української асоціації футболу Андрій Павелко проігнорував засідання парламентської слідчої комісії з питань розкрадання державних коштів футбольними функціонерами. Пан Павелко віддав перевагу перегляду провального матчу "Шахтаря". Замість нього до ТСК прибули адвокат, представниками асоціації й працівники заводу ТОВ "ФФУ Продакшн". Та чи допомогла екснардепу така "група підтримки"? Дізнавайтесь із сюжету Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=bVAKtexIQSQ

Того ж дня Окружний адмінсуд столиці ухвалив рішення про те, що НАЗК має провести нову перевірку стосовно Андрія Павелка і визначити, чи дійсно його стиль життя і статки його родини відповідають задекларованим доходам функціонера.

Нагадаємо, корупційна історія бере початок із соціальної програми "Хет-трик", в рамках якої УЄФА щороку виділяв 6 мільйонів євро на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям. Згодом за ці гроші побудували "кишеньковий" завод ФФУ, а замість безкоштовних футбольних майданчиків підприємство забезпечили державним фінансуванням на 270 мільйонів гривень на рік.

Тоді ж масово почалася зміна керівників футбольних федерацій в усіх регіонах, а на їхні місця призначали лояльних до очільника УАФ прокурорів, губернаторів і депутатів.

Лояльні голови обласних федерацій задіяні в схемі з продажем майданчиків по завищеній ціні

Загалом за останні роки ГПУ та НАБУ відкрили 6 справ, пов'язаних з УАФ та Павелком. На найближче засідання члени ТСК запросили керівників правоохоронних органів, щоб ті відзвітували про стан розкриття справ і проведену роботу у справах.

Як повідомив журналістам голова ТСК, депутат "Слуги народу" Анатолій Костюх, головне завдання комісії – у найшвидші терміни отримати конкретні результати у відкритих провадженнях.

Другие новости

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: 'таксисты' пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: "таксисты" пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

Работники ГНСУ задержали организаторов незаконной схемы переправки мужчин за границу

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Работает на двух работах и получает пенсию: какие доходы задекларировал Александр Гринчак