ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо, про що говорили Тіллерсон та Лавров у Москві

StopCor
StopCor

StopCor

Стало відомо, про що говорили Тіллерсон та Лавров у Москві

В Москві відбулася довгоочікувана зустріч Держсекретаря США Джона Тіллерсона та міністра зовнішніх справ РФ Сергія Лаврова. Вони обговорили чимало питань, в тому числі й українське. Американський представник закликав Москву виконати Мінські угоди.

Новину повідомляє "Преса України".

Відносини США та Росії не можуть бути покращені, якщо не будуть виконуватись Мінські домовленості щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це під час прес-конференції за результатами зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним та головою МЗС Росії Сергієм Лавровим заявив Держсекретар США Рекс Тіллерсон.

"Росія може досягти прогресу у виконанні Мінських угод та вжити заходів для відведення збройних сил сепаратистів та важкого озброєння. Ми вимагаємо щоб Мінські домовленості виконувалися, і всі умови виконувалися: було відведено озброєння й ОБСЄ матимуть доступ. Якщо ситуація в Україні не буде виправлена – наші відносини не можуть бути поліпшені", – сказав він.

У свою чергу, Лавров підтвердив, що під час переговорів піднімалось, серед інших, питання конфлікту в Україні.

"Ми торкнулися кризи в Україні. Я не вважаю, що ми знаходимося з США на нездоланній відстані. Це стосується і Сирії, і України", – сказав він.

Також Держсекретар заявив, що РФ і США створюють робочу групу щодо Сирії.

Нагадаємо, що 11 квітня Держсекретар США  Рекс Тіллерсон спитав у європейських  колег з G7, чому американці повинні турбуватись через війну на Донбасі.

Другие новости

Путевка в Румынию для уклоняющегося за 9 тыс. евро: на Буковине разоблачили перевозчика и группу его 'клиентов'

Путевка в Румынию для уклоняющегося за 9 тыс. евро: на Буковине разоблачили перевозчика и группу его "клиентов"

Пограничники разоблачили канал контрабанды людей через госграницу в Черновицкой области