ПоддержатьУкраїнська

Верещук розповіла про важливість ухвалення закону про столицю

StopCor
StopCor

StopCor

Верещук розповіла про важливість ухвалення закону про столицю

Ухвалення закону про столицю може докорінно змінити управління Києвом і унеможливить конфлікт інтересів, вважає кандидат на посаду мера Києва, нардеп із фракції "Слуга народу" Ірина Верещук.

Фото: Liga.net

"Якщо буде проголосований закон, він може в корені змінити ситуацію в Києві. Йдеться про управління містом, про розділення посад між головою КМДА і міським головою, утворення магістратів тощо. Йдеться взагалі про зміну логіки управління містом", - заявила Верещук 24 вересня в ефірі телеканалу "1+1" у ток-шоу "Право на владу", передає "Інтерфакс-Україна".

Вона вказала, що цей законопроект надає більше повноважень порівняно з тими, які на сьогодні має міський голова Києва, а також унеможливлює конфлікт інтересів.

"Закон про столицю передбачає, що чиновники та голови комунальних підприємств не зможуть бути депутатами Київради. Тоді партія "УДАР" чи інші партії, які сформували свій список з діючих чиновників, з діючих керівників комунальних підприємств – не зможуть більше займатись круговою порукою. Цей законопроект саме про це", - розповіла Верещук.

Крім цього, вона нагадала, що між першим та другим читанням був майже рік дебатів і проект закону, представлений в Раді до другого читання, був серйозно допрацьований із залученням експертів.

"За цим законом повноваження голови КМДА суттєво звужуються. Тобто його функціонал фактично зводиться до нагляду за Конституцією і законами України, а також до впровадження лише державних програм. Натомість повноваження мера розширюються", - пояснила Верещук.

Як повідомлялося, в порядку денному Верховної Ради на 29 вересня - 2 жовтня заплановано розгляд проекту закону України "Про Київ - столицю України" №2143-3 від 24.09.2019 у другому читанні.

Як повідомляв раніше "СтопКор", 19-річний син Королевської став кандидатом в депутати Краматорської міської ради.

Другие новости

ТЦК сможет вызвать граждан, через электронный кабинет, для удобства прохождения ВЛК, Вениславский

ТЦК сможет вызвать граждан, через электронный кабинет, для удобства прохождения ВЛК, Вениславский

Законопроект внесет изменения в процесс мобилизации, позволяя ТЦК использовать электронную подпись для повесток

'Ситуация сложная, но не критическая': Роман Бочкала рассказал, что происходит на Харьковщине

"Ситуация сложная, но не критическая": Роман Бочкала рассказал, что происходит на Харьковщине

Украинский военный журналист Роман Бочкала прокомментировал ситуацию в Харьковской области