ПоддержатьУкраїнська

96-літня мешканка Рівного віддала 13 тис. грн "хабара", щоб "врятувати" онука

StopCor
StopCor

StopCor

96-літня мешканка Рівного віддала 13 тис. грн 'хабара', щоб 'врятувати' онука

Шахраї видурили в 96-річної жительки Рівного 13 тисяч гривень. Цю суму бабуся віддала особисто в руки аферисту.

Вчора до неї зателефонував чоловік і попросив гроші, щоб врятувати онука, який нібито потрапив потрапив в аварію. Про це повідомили у відділі комунікації управління НП у Рівненській області.

Як повідомили у прес-службі, жінка без вагань повідомила свою домашню адресу аферисту. Через деякий час у квартиру постукав чоловік. Зловмисник представився товаришем онука. Бабуся сама віддала йому усі свої заощадження у розмірі 13 тисяч гривень.

За фактом шахрайства поліцейські наразі проводять досудове розслідування у відкритому кримінальному провадженні за ст. 190 Кримінального кодексу України.

"Це вже не перший такий випадок, коли рівняни віддають шахраям свої заощадження. Нагадую, що за пропозицію чи обіцянку службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду передбачена кримінальна відповідальність.

Санкція статті 369 передбачає штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк", - зазначив начальник Рівненського відділу поліції Василь Зелінський.

Другие новости