ПоддержатьУкраїнська

Антирейдери при Херсонській ОДА обіцяють "СтопКору" звіт у справі про захоплення підприємств у місті

StopCor
StopCor

StopCor

Антирейдери при Херсонській ОДА обіцяють 'СтопКору' звіт у справі про захоплення підприємств у місті

Члени антирейдерського штабу при Херсонській обласній адміністрації взялись за справу про рейдерське захоплення низки підприємств у місті та обіцяють повний звіт у справі уже на наступному засіданні. Про це стало відомо активістам «Стоп корупції», які передали до штабу колективне звернення і слідкували за роботою органу. 

Антирейдери при Херсонській ОДА обіцяють ''СтопКору'' звіт у справі про захоплення підприємств у місті

«Голова штабу повідомив, що на наступному засіданні дадуть повний звіт і повідомлять про стан нашої справи, прийняв наше звернення особисто, ми його передали керівнику канцелярії, яка розписалась про його отримання. Під час мого виступу члени антирейдерського штабу сильно нервували і це було помітно, адже я піднімав питання ефективності їхньої роботи та бездіяльності правоохоронців. Крім того, на засіданні штабу були присутні інші особи – представники 4 підприємств, які зіткнулися з агрорейдерством і повідомили про факти під час засідання, які свідчать про затягування їхніх справ та безрезультативну роботу штабу і правоохоронців. Керівник штабу пообіцяв, що на наступному засіданні обов’язково буде присутній керівник слідчого управління, який зможе пояснити, на якому етапі провадження по «Паритету», що зробили і що планують зробити», – розповів про результати роботи антирейдерського штабу головний правозахисник «Стоп корупції» Ігор Бондарчук.

Антирейдери при Херсонській ОДА обіцяють ''СтопКору'' звіт у справі про захоплення підприємств у місті

Нагадаємо, що у квітні команда проекту передала колективне звернення з приводу цієї ситуації до поліції, прокуратури Херсонської області та територіального управління юстиції.

Додамо, що після серії розслідувань «СтопКору» херсонські суди почали визнавати факти рейдерства «Херсонбуду». Так 26 березня набуло законної сили рішення Адміністративного Окружного суду Херсонської області від 7 лютого, яким визнано незаконні дії реєстраторів, що доклали руку до рейдерства «Херсонбуду». Про це повідомляють юристи «Стоп корупції».

Цим рішення суд відмовив у задоволенні позову про скасування наказу Міністерства юстиції у справі про рейдерське захоплення нерухомого майна ТОВ «КПД-5С» та рухомого майна ПАТ «Херсонбуд». Йдеться про незаконні дії кількох реєстраторів, які внесли зміни до державних реєстрів за підробленими документами з відтисками фальшивих печаток та зареєстрували зміни до статуту підприємства з повноваженнями директора самостійно розпоряджатися майном підприємства.

Антирейдери при Херсонській ОДА обіцяють ''СтопКору'' звіт у справі про захоплення підприємств у місті

Подробиці повідомляють юристи «Стоп корупції»: реєстратори у суді намагались скасувати рішення комісії Мін’юсту, забувши про порушені їхніми діями права власників, у яких вкрали майно. Майно за цей час тричі змінило власника і все через незаконні дії державних реєстраторів.

Наказом Міністерства юстиції скасовано перші реєстраційні дії, які вчинили державний реєстратор Калугіна та приватний нотаріус Козоріз, яких Мін’юст покарав, заблокувавши їм доступ до реєстрів на 2 місяці.

Нагадаємо, журналісти «Стоп корупції» провели розслідування та оприлюднили схему захоплення підприємства, яке побудувало пів-Херсона – «Херсонбуд». Після виходу сюжету команда проекту провела антирейдерський марш у місті.

Підприємство кілька десятиліть належить родині Почесного громадянина Херсону. У вересні 2017 року рейдери через підроблені документи переробили уставні документи, внесли зміни до Єдиного реєстру, захопили підприємство та усіх керівників підприємств-супутників акціонерного товариства «Херсонбуд» вигнали з кабінетів, відчинили сейфи, забрали усі документи та замінили замки в кабінетах.

Антирейдери при Херсонській ОДА обіцяють ''СтопКору'' звіт у справі про захоплення підприємств у місті

«Схема рейдерського захоплення поширена.

Виконавець – підставна особа – підробляє підпис власника й укладає договір купівлі-продажу корпоративних прав, за яким третину статутного капіталу продає іншій компанії, «Продсервіс». Частки учасників перерозподіляють, обирають нового директора, змінюють місце перебування та ухвалюють нову редакцію статуту. Окрім цього, державний реєстратор затверджує зміну у складі учасників на підставі підробленого документа, підпис на якому нотаріально не затверджений.

У схемі захоплення корпоративних прав і нерухомого майна задіяні державні реєстратори, підставні фірми, і, як свідчать очевидці, навіть високопосадовці!

Постраждалі стверджують: за виконавцями стоїть не остання людина в місті – колишній мер, а тепер депутат міської ради Володимир Сальдо. Очевидці кажуть – сам депутат був присутній під час захоплення підприємства та керував діями рейдерів!

До речі, активістам вже відомо про кілька випадків рейдерства, в яких слід веде саме до пана Сальдо!», – додали у «Стоп корупції».

Другие новости