ПоддержатьУкраїнська

Поліція візьме на себе частину блокпостів на Донбасі

StopCor
StopCor

StopCor

Поліція візьме на себе частину блокпостів на Донбасі

У рамках проведення ООС на лінії зіткнення буде скорочено кількість блокпостів. Так, 16 охоронятимуть не військові з прикордонниками, а правоохоронці. Саме вони забезпечать пропускний режим у межах зони "Безпеки".

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення відділу комунікації НПУ.

У поліції розповіли, що на Донбасі повністю переформують та переобладнають блокпости. Правоохоронці переконують, що таке нововведення забезпечить якісніший рівень пропускного режиму "Безпеки".

"Внаслідок скорочення блокпостів буде створено 68 піших патрулів, які будуть виконувати завдання в межах населених пунктів та 38 автопатрулів, які беруть на себе функцію мобільних блокпостів", - розповів заступник очільника НПУ Костянтин Бушуєв.

Додав, що представники поліції, які вийдуть на блокпости, пройшли обов’язкову  спеціальну підготовку.

"На сьогодні, на територіях 2 областей, поки що до 30 травня поліцейські будуть нести службу на 41 блокпості. Прийнято рішення про оптимізацію блокпостів та зменшення їх кількості до 25. Основна їх функція буде забезпечення пропускних режимів в межах зони "Безпеки". Зона "Безпеки" – це зона, яка розміщується між адміністративно-територіальними кордонами Луганської та Донецької областей і є другою лінією, яка відмежовує зону "Безпеки" та зону "Бойових дій", – пояснив Бушуєв.

Також він акцентував, що усі блокпости в плановому порядку будуть переобладнані, тому що "НПУ повинна забезпечити належні умови для працівників, які несуть на них службу, і створити належні умови для пропускного режиму".

Нагадаємо, у селищі Троїцьке Луганської області російські бойовики відкрили вогонь по оселях мирних жителів. У результаті ворожого обстрілу постраждала родина: мати зі старшим сином отримали тяжкі поранення, а батька з меншою 13-річною дитиною вбило на місці інциденту.

Другие новости