ПоддержатьУкраїнська

AP: у США вважають, що у найближчі 10 років Україна не вступить до НАТО

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

AP: у США вважають, що у найближчі 10 років Україна не вступить до НАТО

У США вважають, що у найближчі 10 років перспектива вступу України до НАТО є малоймовірною. Одна з причин цього — "червоні лінії" Володимира Путіна. 

 У США вважають, що в найближчі 10 років Україна не стане членом НАТО Фото: lexinform.com.ua

Американська інформаційна агенція Associated Press вважає, що вступ України до НАТО є малоймовірним протягом найближчих десяти років. Про це повідомляють журналісти, посилаючись на власні джерела.

Водночас в агенції відзначають, що під час переговорів Джо Байден відмовився дотримуватися "червоних ліній", які встановив Володимир Путін.

Раніше прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що членство України в Північноатлантичному альянсі — це “червона лінія” для Росії. Як сказав Пєсков, вступ України до НАТО викликає у Росії занепокоєння. 

А голова правління Ради в закордонних справах Росії Федір Лук'янов попередив, що через вступ України до Альянсу може виникнути новий конфлікт. "Росії доведеться змінити систему і провести нові "червоні лінії".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що головна причина, чому Україна досі не в НАТО та ЄС — це бачення окремими країнами цих союзів крізь призму їхніх відносин з Росією. Він закликав ці країни сприймати Україну окремо від Росії, передає "Європейська правда".

Другие новости