ПоддержатьУкраїнська

Бійцям АТО пообіцяли збільшити грошові виплати

StopCor
StopCor

StopCor

Бійцям АТО пообіцяли збільшити грошові виплати

В цьому році буде активно розвиватися процес формування контрактної армії. Зокрема, бійцям Збройних сил України збільшать грошову допомогу.

Про це заявив колишній начальник Генерального штабу Ігор Романенко.

За його словами, на сьогодні вже прийнято відповідне рішення, що дозволяє збільшити грошове фінансування українських військовослужбовців. В першу чергу, говорить Романенко, збільшення грошової допомоги відчують ті військові, які перебувають на передовій в зоні проведення АТО на Донбасі. Так, бійці, що знаходяться на лінії зіткнення, отримуватимуть не менше 6 тисяч гривень.

"Це плюс до того, що їм виплачують грошове забезпечення. І ті, хто просто в зоні АТО, отримуватимуть 2400, в той час як раніше їм платили не більше 1200 гривень", - зазначив Романенко, додавши, що надалі буде розглянута ініціатива про поліпшення соціального пакета.

До слова, раніше в Генеральному штабі запевнили, що українські військовослужбовці запасу, які закінчили військову кафедру, будуть направлятися в зону АТО виключно на добровільній основі. Необхідність призову військових запасу може виникнути в тому випадку, якщо кількість звільнень з лав ЗСУ перевищить прогнозовані показники.

Другие новости