ПоддержатьУкраїнська

У Києві суддя попався на 16 тис дол. хабара

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві суддя попався на 16 тис дол. хабара

12 січня у Києві співробітники Генпрокуратури затримали суддю Господарського суду, який шахрайським способом намагався отримати у підприємця 16 тис доларів.

Про це у соцмережі повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

За словами Луценка, він розпочав риболовлю на впливових хабарників 2016 року. Зокрема, вчора було затримано на гарячому суддю Господарського суду міста Києва. За 16 тис доларів він обіцяв допомогти підприємцю вирішити питання у вищих інстанціях Господарського суду.

Суддя був затриманий Департаментом у сфері економіки ГПУ разом зі спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та СБУ під час отримання останньої частини грошових коштів у сумі 10 тис доларів

"У рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах), працівниками Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримано в порядку ст. 208 КПК України суддю Господарського суду м. Києва, який шахрайським способом намагався отримати від представника комерційної структури грошові кошти в сумі 16 000 доларів США", – розповіли у ГПУ.

За скоєне правопорушення судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Наразі слідчі встановлюють всіх осіб, причетних до цього злочину. Також проходять обшуки в Господарському суді міста Києва та у помешканні підозрюваного.

Другие новости