ПоддержатьУкраїнська

Біля українських кордонів перебуває 93,4 тис. російських військових, — Резніков

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

Біля українських кордонів перебуває 93,4 тис. російських військових, — Резніков

Міністр оборони України під час свого виступу у Верховній Раді повідомив, що  біля кордону перебуває 93,4 тисячі російських військових. Вони можуть бути залучені в разі ескалації. 

 Поруч із українським кордоном розташувалися 94,3 тисячі російських військових, — Резніков

“Відбулася концентрація військ неподалік від наших кордонів, потім особовий склад відводився у місця постійної дислокації, а техніка залишалася", — повідомив Резніков під час виступу у Верховній Раді.

За його словами, це дозволить Росії значно скоротити час на розгортання військ.

Наразі поряд із українським кордоном та в анексованому Криму розміщено 41 батальйонно-тактичну групу. Вони постійно перебувають у стані бойової готовності.

“Сумарна кількість військ на території Росії, а також на тимчасово окупованих територіях, які можуть бути задіяні для ескалації, сьогодні оцінюються в 94,3 тис. осіб”, — підсумував Резніков.

Нагадаємо: 

  • Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Росія своїми військами біля українських кордонів загострює ситуацію в регіоні, щоб мати перевагу за столом переговорів.
  • Експерт Національного інституту стратегічних досліджень вважає, що війна з Росією — цілком імовірний варіант розвитку подій. Єдиний вихід для України у такій ситуації — заручитися підтримкою союзників. Інакше доведеться "готуватися до найгіршого".
  • Днями секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев в інтерв’ю російському ЗМІ заявив, що в Україні “може щось статися” і “українці будуть мільйонами тікати”.
  • Як повідомляв "СтопКор" раніше,  Володимир Путін особисто відповів на те, чи готує Росія напад на Україну. "Як бачите, цього не сталося"
  • Також у  Службі безпеки України (СБУ) заявили, що понад 7 тис. співробітників російської ФСБ займаються дестабілізацією внутрішньої ситуації в Україні.

Сполучені Штати Америки занепокоєні активністю Росії на українському кордоні. Держсекретар США Ентоні Блінкен пов'язує збільшення кількості військ із розмовами про державний переворот в Україні — це частина російської методички, спрямованої на дестабілізацію ситуації.

Другие новости