ПоддержатьУкраїнська

Бізнес на кістках: журналісти "СтопКору" розслідують факти корупції в крематорії Києва

StopCor
StopCor

StopCor

Бізнес на кістках: журналісти 'СтопКору' розслідують факти корупції в крематорії Києва

Комунальне підприємство «Київський крематорій» – свого роду монополіст, бо в Україні подібних місць лише три. Через відсутність конкуренції керівники закладу заробляють гроші, геть не звертаючи уваги на відсутність нормальних умов.  Журналісти «Стоп Корупції» досліджують численні факти того, як керівництво крематорію цинічно наживається на людському горі.

Родичі та близькі похованих масово скаржаться на незадовільну роботу ритуального закладу. «Сами ребята работают как-то так. Вот их просишь-просишь. Там уже угол отвалилися, а только год могилке нашей, сделайте – хорошо-хорошо. Хорошо-хорошо, но не делают, платим деньги и все», «Тут нічого не прибирається», «Вони ж повинні прибирати за клумбами, але ж нічого не робиться» – ось лише деякі з відгуків про діяльність служб Київського крематорію. 

Бізнес на кістках: журналісти ''СтопКору'' розслідують факти корупції в крематорії Києва

Разом із тим, надходять повідомлення і про факти хабарництва. Зокрема, пенсіонерка Галина Руслікова поховала сина півтора роки тому і шокована тим, як цинічно продається земля під поховання праху. «Те, що тут корупція процвітає, це однозначно. Ось я оплатила два місця, сина поховала і собі оплатила. А виявляється, місця не так ідуть, а ось так: одне на одному. Я ж плачу за шматок землі в ширину, а вони вглиб. Це означає, що коли мене ховати будуть, зриватимуть могилу і мене туди ж», – розповідає пані Галина.

Детальніше про приховані загрози Київського крематорію – в сюжеті «СтопКору». 

https://youtu.be/B-wYRjKVvtA

Другие новости

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Журналисты СтопКора приехали к заместителю командующего Нацгвардией Билоусу, чтобы спросить о скандальном приобретении формы для НГУ и его декларации