ПоддержатьУкраїнська

Бойовики обстріляли школу і помешкання мирних мешканців у Авдіївці

StopCor
StopCor

StopCor

Бойовики обстріляли школу і помешкання мирних мешканців у Авдіївці

Учора, 17 лютого, російські війська здійснили артилерійський обстріл житлового кварталу в Авдіївці. Один зі снарядів попав у багатоповерховий будинок.

Новину повідомляє "Преса України".

Про даний інцидент повідомив президент України Петро Порошенко учасникам Мюнхенської конференції з питань безпеки. За його словами, один зі снарядів попав прямо у багатоповерховий будинок. В результаті обстрілу є чимало поранених.

"Тільки що я отримав інформацію, що 20 хвилин тому російські війська влучили в багатоповерховий будинок, безліч поранених. Чого вони шукають на українській землі? Чому вони стріляють з артилерії по моїх громадянах? Що вони намагаються нам довести? Ви були б шоковані, причина тільки одна - вони хочуть, щоб Україна була частиною Російської імперії. Вони ніколи не приймуть зворотнього", – зазначив глава держави.

У свою чергу голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що даний снаряд впав поруч із будинком. Ніхто із мешканців не постраждав. Осколками було пошкоджено вікна та дах будівлі.

Незадовго до цього бойовики влучили у котельню місцевої школи.

"Московити продовжують обстрілювати Авдіївку. Один снаряд влучив у котельню ЗОШ №4. Загорівся газ із газопроводу. Комунальники, які виїхали на місце, вже перекрили трубу. Зараз снаряди лягають на околицях і б'ють по позиціях наших захисників ЗСУ", – розповів Жебрівський.

Нагадаємо, впродовж дня бойовики здійснили 32 обстріли сил АТО. При цьому терористи активно застосовували важке озброєння. В результаті даних дій загинув один український військовий, ще троє отримали поранення.

Другие новости