ПоддержатьУкраїнська

Бюджетні видатки на охорону здоров'я зростуть до 224 мільярдів гривень - Мінфін

StopCor
StopCor

StopCor

Бюджетні видатки на охорону здоров'я зростуть до 224 мільярдів гривень - Мінфін

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів, про це заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев сказав, виступаючи у Барселоні на стратегічній сесії Всесвітньої організації охорони здоров’я.

"В Україні бюджетні видатки на охорону здоров’я постійно зростають. Зі 128 млрд грн у 2019 році вони зросли до 198 млрд грн у поточному році, а на 2022 рік планується збільшення цих видатків до 224 млрд гривень", - зауважив Єрмоличев.

За його словами, «збільшується частка фінансування сфери охорони здоров’я через програму медичних гарантій з 58% у 2019 році до понад 70% у 2022 році». У Мінфіні очікують, що найближчим часом цей показник продовжить зростати.

У міністерстві нагадали, що у проєкті бюджету-2022 закладено фінансування таких пріоритетних напрямів системи охорони здоров’я:

програма медичних гарантій - 157,5 млрд грн;

надання високоспеціалізованої медичної допомоги та централізована закупівля ліків - 19,1 млрд грн;

розвиток системи громадського здоров’я, зокрема закупівля вакцин від COVID-19, - 6 млрд грн;

придбання спеціалізованого медичного обладнання – 2,7 млрд грн;

підтримка регіональних закладів охорони здоров’я – 2,4 млрд грн.

Також буде продовжено розвитку трансплантації в Україні, що дозволяє зменшити кількість пацієнтів, які направляються на лікування за кордоном.

«Для Мінфіну завжди пріоритетом є ефективність використання бюджетних коштів. Для сфери охорони здоров’я це означає якість і доступність медичних послуг для громадян як у великих містах, так і у селах», - підсумував Єрмоличев.

Серед інших питань під час стратегічної сесії обговорювалась можливість підтримки ВООЗ уряду України на наступному етапі реформ фінансування системи охорони здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт держбюджету на 2022 рік передбачає зростання ВВП на 3,8%, інфляцію у 6,2% та курс долара у 28,6 грн за дол. Дефіцит бюджету наступного року знизиться до 3,5%.

Джерело: Укрінформ

Другие новости

Красивая жизнь и заграничные поездки во время войны: заместителя Кличко заподозрили в земельных махинациях - СМИ

Красивая жизнь и заграничные поездки во время войны: заместителя Кличко заподозрили в земельных махинациях - СМИ

Журналисты раскрыли детали деятельности заместителя председателя КГГА по вопросам осуществления самоуправляющихся полномочий в сфере цифрового развития, цифровых трансформаций и цифровизации Петра Оленича