ПоддержатьУкраїнська

Чому луганський "Беркут" зрадив Україну? Сенсаційне зізнання високопоставленого бойовика "ЛНР"

StopCor
StopCor

StopCor

Чому луганський 'Беркут' зрадив Україну? Сенсаційне зізнання високопоставленого бойовика 'ЛНР'

За словами зрадника, луганські "беркутята" не відразу перейшли на бік проросійських окупантів. Їм нібито "не було куди діватися".

Практично всі співробітники луганського відділу спеціального підрозділу міліції "Беркут" зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на бік проросійських сепаратистів, оскільки після кривавих подій на Євромайдані щодо них відкрили кримінальні виробництва, повідомляє "Діалог.UA".

Це розповів, виправдовуючись за свій вчинок, один з командирів "МВС ЛНР", який раніше служив в "Беркуті". За його словами, керівники силових структур України, що прийшли замість "кадрів Януковича", ініціювали порушення кримінальних справ стосовно співробітників міліцейського спецназу "Беркут" – луганським "беркутятам" інкримінували перевищення службових повноважень під час силового розгону Євромайдану в 2013 році, а також масові вбивства українських громадян в лютому 2014 року.

"Коли Янукович змився, я не збирався воювати проти України. Ми їхали з Києва в пригніченому стані, з почуттям, що нас всіх просто підставили. Ми думали тільки про те, як би не вигнали зі служби ... Але потім виявилося, що щодо нас порушені кримінальні справи".

А тут прийшли болотівці зі своєю "ЛНР", та ще росіяни виступили з пропозицією перейти до них на службу. Варіанти було три: в'язниця в Україні, служба в Росії або війна в Луганську. Я вибрав третій ", – розповів сепаратист. За його словами, в разі, якби в його відношенні не було відкрито кримінальне провадження, він міг би евакуюватися на північ Луганської області та не піти на службу до бойовиків" ЛНР".

Також колишній командир "Беркута" стверджує, що його підрозділ довгий час зберігав "нейтралітет", а в липні 2014 року Болотов навіть нібито давав наказ про штурм будівлі цієї силової структури, що розташована в Луганську по вулиці Ломоносова.

"Болотов хотів нас повністю підпорядкувати, ми відмовилися. Його люди не захотіли нас штурмувати, навіть після того, як він особисто наказав їм. Також я довго вів переговори з колегами в Києві, питав, який у нас є вихід, чи не можна закрити кримінальні справи. Мені відповіли, що це неможливо ... Повністю влилися ми в структуру "МВС ЛНР" тільки після того, як "республіку" очолив Плотницький", – запевняє бойовик.

З огляду на особливу ситуацію, а також особистість сепаратиста, надана ним інформація потребує детальної перевірки.

Також відомо, що в Україні існує спеціальна програма СБУ для сепаратистів "ЛНР"/"ДНР", яка називається "на тобі чекають вдома".

Другие новости