ПоддержатьУкраїнська

Дитсадок у законі: чиновники КМДА звернулись до поліції через нелегальний заклад на Печерську

StopCor
StopCor

StopCor

Дитсадок у законі: чиновники КМДА звернулись до поліції через нелегальний заклад на Печерську

У реєстрі дошкільних навчальних закладів немає, працює без ліцензії. Це якщо ви захочете влаштувати свою дитину в освітній заклад "Центр розвитку дитини "Щасливий острів дитячих мрій" по вулиці Добровольчих батальйонів, 26 на київському Печерську.

Нелегалів викрили громадські активісти та звернулись до профільного департаменту КМДА.

 Освітній заклад ''Центр розвитку дитини ''Щасливий острів дитячих мрій''

Чиновники департаменту освіти і науки зазначили, що начальний заклад не значиться у відповідному реєстрі та працює без дозволів і ліцензії. Про це посадовці повідомили у відповіді на запит громадських активістів і додали, що уже звернулись до районного управління поліції.

Зазначимо, що керує дитсадком фізична особа-підприємець Яніна Поліщук. Незаконний навчальний заклад викрив правозахисник Антон Клітний.

"У закладі наявна матеріальна база та відповідні працівники, однак щодо кваліфікації колективу виникають сумніви. Також є питання щодо відповідних дозвільних документів на здійснення освітньої діяльності, їх мені не надали. Окрім цього відсутній куточок споживача з документами та ліцензіями для ознайомлення відвідувачів з ними. Хочу зазначити, що заклад відкрили нещодавно, у жовтні 2019 року, у житловому масиві Печерського району – серед житлових будинків", – повідомив правозахисник Антон Клітний.

Громадські активісти також написали заяву до правоохоронних органів.

"Ми звернулись із заявою до поліції. Однак там нам відповіли, що складу злочину немає. Тобто фактично у центрі Києва працює нелегальний дитсадок, вихованці якого абсолютно не застраховані від повторення трагедії, яка сталась у таборі "Вікторія" в Одесі. І друге важливе і відкрите запитання: чому батьки водять своїх дітей у незаконний заклад і взагалі не переймаються. Невже трагедії, які вже трапились, не змушують замислитись над можливими наслідками роботи дитсадка без ліцензії?" – додав активіст.

Другие новости