ПоддержатьУкраїнська

Шулявський міст досі небезпечний для киян – транспортний інженер

StopCor
StopCor

StopCor

Шулявський міст досі небезпечний для киян – транспортний інженер

Мільярд гривень замість 608 мільйонів за шляхопровід, який зовсім не схожий на затверджений проєкт – нещодавнє гучне відкриття Шулявського мосту викликає чимало питань. Утім, безпека транспорту цікавить людей ще більше, аніж вигляд проєкту чи навіть його вартість.

Чому столична мерія так квапилася з відкриттям втомленого Шулявського і в чому тут обман та небезпека? Вперше після запуску знімальна група «СтопКору» проінспектувала ділянку разом із незалежним експертом.

https://www.youtube.com/watch?v=FtYHIiqUSGI

«Ми знаходимось на будівельному майданчику, ще раз повторюсь, тут свої заходи безпеки, і це не дуже безпечно», – наголошує транспортний інженер Віктор Петрук.

Експерт звертає увагу на наразі пустий, не налитий бар’єр.

 Між огородженням і блоками автівка легко може вилетіти за межі шляхопроводу

Як зазначає пан Віктор, там, де ось так відсутні залізно-бетонні блоки, між огородженням і блоками автівка легко може вилетіти за межі шляхопроводу. Хто ж за це відповідатиме?

«Випробування на максимальну розрахункову вагу так і не було проведено. Ми не знаємо, яке саме навантаження може витримати цей шляхопровід», – резюмує фахівець.

Тобто вісім машин вагою 30 тонн кожна – далеко не максимальна вага для випробувань. Та й на момент «урочистого» відкриття міст ще стояв на тимчасових опорах.

Тож, виявляється, що виконуючи обіцянку, Віталій Кличко ризикував всім, навіть життям людей. І ціна цієї розв'язки може виявитись фатальною.

Другие новости