ПоддержатьУкраїнська

Дочку полтавського бізнесмена викрали і вимагали викуп у пів мільйона $ біткоїнами, — СБУ

Алла Мартын
Алла Мартын

Журналист, редактор

Дочку полтавського бізнесмена викрали і вимагали викуп у пів мільйона $ біткоїнами, — СБУ

У впливового полтавського бізнесмена і депутата облради викрали малолітню дочку та вимагали 470 тисяч доларів за її звільнення. Погрожували фізичним насильством та смертю його дитини.

 Фото: моя Полтавщина

Днями зловмисники викрали дочку впливового полтавського бізнесмена та, погрожуючи смертю дитини, вимагали викуп у майже пів мільйона доларів. Гроші наказали переказати на електронний гаманець біткоїнами.

Спілкувалися викрадачі з батьками дівчини винятково через телеграм-канал або приховану інтернет-мережу «Даркнет». Та попри це СБУ вдалося затримати зловмисників «на гарячому».

Організатор викрадення — засуджений, який перебуває у Київському слідчому ізоляторі (він очікує вироку суду за вчинення умисного вбивства). Злочинець знайшов виконавця через інтернет і запропонував спільнику 100 тис. доларів США за викрадення дівчини, повідомляє СБУ.  Попри перебування у СІЗО, зловмисник розробив план та організував викрадення дитини впливового бізнесмена та депутата Полтавської обласної ради. Чоловік підшукав виконавця викрадення через інтернет і запропонував спільнику винагороду в розмірі 100 тис. доларів США. Загальний викуп за дочку депутата становив 470 тис. доларів США.

Обом повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

Довідково:

  • За інформацією з власних джерел видання «Полтавщина», впливовий підприємець — Василь Кириченко, депутат Полтавської облради від партії «Довіра», карлівський підприємець, керівник ТОВ «Світоч». Викрадена дівчина — його 19-річна донька від другого шлюбу.
  • Дівчина навчається у Києві. Також пишуть, що вона веде небідне життя у столиці, як для дівчини з Карлівки. Цим могла привернути увагу.

 Сім’я Кириченків Фото: Моя Полтавщина

Як повідомляв «СтопКор» раніше, у середу 22 вересня у Полтаві чоловік напав на жінку, влаштував стрілянину, посадив її в автомобіль та поїхав у невідомому напрямку. За словами очевидців, жінка купувала каву у кіоску, коли до неї підійшов чоловік та влаштував сварку. Поліція розшукала та затримала зловмисника.

Другие новости