ПоддержатьУкраїнська

Допомога ЄС допоможе Україні відновити фінансову стабільність – посол Ченцов

StopCor
StopCor

StopCor

Допомога ЄС допоможе Україні відновити фінансову стабільність – посол Ченцов

Про це сьогодні під час дискусії на форумі «Друзів європейської Росії» на тему «Занепад постімперської Росії: що насправді означає агресивність Кремля для європейської безпеки?» заявив Представник України при ЄС Посол Всеволод Ченцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія має вже нести відповідальність за цю нестабільність в Європі та на глобальному рівні. Ринки вже відреагували на цю ситуацію, і ми (Україна – ред.) вже платимо ціну. Ми дійсно вдячні за сьогоднішнє рішення європейської Комісії щодо виділення для України нового пакету макрофінансової допомоги в 1,2 мільярда євро. Це буде дуже корисним для стабілізації фінансової ситуації в Україні, дозволить нашому міністерству фінансів та іншим гравцям поновити запозичення на міжнародних ринках. Для нас є дуже важливим стабілізувати економіку, зупинити відтік інвестицій та повернутися до бізнесу як завжди», - зауважив український дипломат.

Він наголосив: те, що вже зараз робить Росія, - це вже є порушенням Хартії ООН, загроза використання сили з боку РФ, навіть без подальшої агресії, має бути розглянута на рівні Ради Безпеки ООН. Те, що зараз робить Кремль, суперечить не лише інтересам України та інших європейських країн, але й справжнім інтересам російського народу та суспільства, оскільки весь міжнародний порядок денний буквально взятий у заручники усього одним гравцем.

«Те, що наразі робить Кремль, є абсолютно неприйнятним. Не існує жодного пояснення, жодного вибачення, жодної причини, чому війна в Європі зараз розглядається як можлива, проти України або проти будь-якої іншої частини Європи... Для країн-членів ЄС, особливо тих, хто вагався постачати Україні військове обладнання, стає дедалі більш зрозумілим, що сильна Україна, сильна армія України є важелем стримування Росії. Це не провокуватиме Росію, оскільки головною провокацією для Кремля є сам факт існування незалежної України», - зауважив Ченцов.

Він нагадав, що Україна вже майже 8 років перебуває у стані війні з Росією, і наразі знаходиться у готовності до відбиття ймовірної нової атаки.

«Ми боронимо нашу країну. Безумовно, зараз ми маємо справу із надзвичайною ситуацією, і всі ресурси крани сконцентровані на тому, щоб бути готовими на випадок подальшої агресії з боку Росії проти України», - додав Посол України.

Як вже повідомлялося, сьогодні Рада міністрів ЄС із закордонних справ ухвалила резолюцію, в якій підтвердила тверду підтримку територіальної цілісності та незалежності України. Європейські міністри підтвердили єдність позиції у тому, що будь-яка подальша військова агресія Росії проти України матиме «масивні наслідки та високу ціну» для нападника, включаючи застосування секторальних та індивідуальних обмежувальних заходів, скоординованих з міжнародними партнерами.

Джерело: Укрінформ

Другие новости