ПоддержатьУкраїнська

Екоколапс під Києвом: через махінації довкола звалища Баришівка захлинається від сміття з усієї країни

StopCor
StopCor

StopCor

Екоколапс під Києвом: через махінації довкола звалища Баришівка захлинається від сміття з усієї країни

Замість сортувальної лінії, що мала б дати з півсотні робочих місць та забезпечити електроенергією від перероблення відходів – гори непотребу з усіх куточків України та жахливий сморід. Хто винен в екологічному колапсі у селі Баришівка неподалік столиці? Дізнавалась журналіст Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=DKCkBe8iqs8

Депутат Баришівської селищної ради Віра Матісько наголошує: місцевим пообіцяли, що у Баришівці буде створено сортувальну лінію, яка забезпечить селян новими робочими місцями. Та наразі замість красивої картинки село отримало купи сміття з усієї країни, тож тут може повторитись сумна львівська історія.

За весь цей безлад на сміттєзвалищі відповідає Олександр Калюжний, керівник ТОВ «ЕкоСистемГруп», з яким майже пів року тому уклала договір про співпрацю місцева селищна рада. Відтоді до Баришівки потяглися каравани вантажівок зі столичним сміттям.

 На баришівське сміттєзвалище непотріб звозять з усієї країни

«Приїхали Калюжний – керівник, там ще були інші, які хотіли співпрацювати… Олександр Павлович Вернеченко запропонував співпрацювати з Калюжним, укласти договір, але на прохання житлово-комунальної комісії від мене, голови, секретаря і члена комісії – не було надано жодних документів», – розповідає пані Віра та додає: станом на сьогодні депутати не мають права доступу до цих договорів та інших документів, що стосуються сміттєзвалища.

Не на камеру місцеві додають: саме укладання договору теж відбулося із суттєвими махінаціями. Мовляв, на сесії представляли один документ, а підписали інший. Та довести це складно, оскільки папери приховують.

Другие новости