ПоддержатьУкраїнська

Екс-депутат, якого звинувачують у рейдерстві, довів до банкрутства футбольний клуб

StopCor
StopCor

StopCor

Екс-депутат, якого звинувачують у рейдерстві, довів до банкрутства футбольний клуб

Журналісти «СтопКору» розслідують випадки кришування та рейдерства з боку високопосадовців у Харкові. Як розповіла власниця бренду «Сімбол» Ольга Федорова, на її бізнес чиниться тиск з боку Віталія Данілова. Цей колишній народний депутат від «Блоку Юлії Тимошенко», що на даний час очолює партійний осередок у Харківській області, відомий також як футбольний діяч.

Нагадаємо, що політична кар'єра пана Данілова почалась у 2007 році. Вже тоді Віталій Богданович був депутатом від Блоку Юлії Тимошенко Як депутат він був достатньо непомітним: на засідання під купол приходив рідко, ініціативи щодо створення законів також не проявляв. Про дружні відносини Віталія Богдановича та Юлії Тимошенко журналісти заговорили у 2014 році. Саме тоді Данілов зустрічав Юлію Володимирівну з тюрми та на власному авто відвозив в аеропорт.

Окрім політичної кар'єри, Віталій Данілов будує ще одну – футбольну. З травня 2008 року Віталій Богданович стає президентом прем'єр-ліги з футболу. Голова правління Всеукраїнської національної профспілки футболістів України Олег Печерний так характеризує цей напрям діяльності пана Данілова: «Він був невидимка, питання вирішував. На той момент величезні гроші ходили в футболі, і він, лобіюючи інтереси донецького керівництва, природно, якісь дивіденди отримував ... Спілкування з такою багатою людиною як Ахметов, ви ж розумієте, дає свої дивіденди й зв'язки».

Те, що футбол пан Данілов сприймав лише як бізнес, доводить той факт, що за два роки футбольний клуб «Харків», де він був президентом, довели до банкрутства, а футболісти  кілька місяців не отримували заробітну платню. Нагадаємо, тоді команда застрайкувала і пропустила матч. Через це ФК «Харків» офіційно позбавили професійного статусу.

Детальніше про це дивіться у сюжеті.

https://youtu.be/hmgkSutroZk

Другие новости