ПоддержатьУкраїнська

Експерти не очікують цього тижня особливих курсових змін

StopCor
StopCor

StopCor

Експерти не очікують цього тижня особливих курсових змін

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щотижневому прогнозі компанії "Альпарі", який є в розпорядженні агентства.

"На початку цього тижня ми не очікуємо помітної зміни курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень приблизно 27,3 грн, а готівковий долар у банках торгуватиметься близько 27,2/27,4 грн", - йдеться в повідомленні.

За минулий тиждень курс долара до гривні незначно знизився на всіх сегментах валютного ринку на 0,04-0,2%. Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,46 до 27,41 грн (-0,2%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії «УкрДилінг», за цей же час знизилися з 27,33/27,35 до 27,31/27,34 (-0,1%/-0,04%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара у банках за тиждень знизилися з 27,22/27,46 до 27,19/27,42 (-0,1%). У той же час спред між середнім продажем і середньою покупкою зберігся на рівні 0,9%.

У Альпарі наголошують, що впродовж більшої частини червня на валютному ринку пропозиція валюти перевищувала попит. Це відбувалося на тлі сприятливої ​​зовнішньої цінової кон'юнктури і відновлення інтересу нерезидентів до гривневих ОВДП, йдеться в Макроекономічному і монетарному огляді НБУ за червень.

За заявою регулятора, наприкінці місяця ситуаційні чинники (такі, як значні бюджетні виплати та збільшення волатильності на світових фінансових ринках) спричинили збільшення попиту на іноземну валюту і корекції курсу гривні. Для згладжування надмірних коливань НБУ впродовж червня проводив операції як із купівлі, так і з продажу іноземної валюти. Чиста купівля валюти НБУ становить $0,6 млрд.

Джерело: Укрінформ

Другие новости