ПоддержатьУкраїнська

Епідемія коронавірусу перемістилась у Північну та Південну Америку

StopCor
StopCor

StopCor

Епідемія коронавірусу перемістилась у Північну та Південну Америку

Епіцентр пандемії коронавірусної інфекції перемістився в Південну та Північну Америки. Про це заявила на брифінгу Всесвітньої організації охорони здоров'я 26 травня голова Панамериканської організації охорони здоров'я Клариса Етьєн

Вона висловила стурбованість особливо ситуацією в Бразилії, яка протягом останнього тижня переважно перебувала на першому місці за кількістю смертей від COVID-19 за добу у світі, випереджаючи навіть США, які залишаються на першому місці за кількістю виявлених за добу інфікованих.

Водночас у Сполучених Штатах кількість нових жертв хвороби і нових випадків захворювання поступово знижується, а в Бразилії - зростає.

На думку представниці ВООЗ, для країн Латинської Америки ще не настав час послаблювати карантин. Десятки заражених коронавірусом виявлено в Перу, Чилі, Еквадорі, Колумбії.

У Бразилії, за даними на 26 травня, виявлено понад 370 тисяч інфікованих, це друге місце у світі. Фахівці вважають, що реальна кількість суттєво вища. Померли в Бразилії від COVID-19 понад 20 тисяч осіб.

Президент Бразилії Жаїр Болсонару раніше недооцінював загрозу, порівнював COVID-19 із грипом і висміював карантинні заходи, запроваджені урядами інших країн. Губернатори штатів Бразилії, яка є федеративною республікою, мають велику владу і можуть самі ухвалювати рішення, пов'язані з карантинними обмеженнями. У низці регіонів такі обмеження діють, але не по всій країні.

Нагадаємо, 22 травня ВООЗ повідомила, що Південна Америка стала новим світовим епіцентром пандемії COVID-19, пише Reuters.

Другие новости