ПоддержатьУкраїнська

У адвоката, який супроводжував озброєне викрадення дитини в Кропивницькому, можуть відібрати ліцензію

StopCor
StopCor

StopCor

У адвоката, який супроводжував озброєне викрадення дитини в Кропивницькому, можуть відібрати ліцензію

Майже місяць житель Кропивницького Андрій Твердохліб розшукував власного сина, якого озброєні найманці викрали прямо зі шкільного уроку. Де перебував малюк увесь цей час та що буде з тими, хто допоміг його матері влаштувати цю страшну спецоперацію? Подробиці цієї історії – у сюжеті Наталії Дігтяр.

https://www.youtube.com/watch?v=pfDYiRLPBik

Врешті, затримати викрадачів змогли тільки за допомоги спецпідрозділу. В охоронців вилучили зброю, із якою — наголошуємо — вони цілком спокійно заходили до школи.

Самих охоронців фірми «Самсон» затримали та почали кримінальне провадження за статтею «хуліганство». А юрист Анатолій Романюк, який теж допомагав викрадати першокласника, може за це назавжди втратити свою ліцензію.

Нагадаємо, класна керівниця хлопчика розповіла: під час викрадення малюка намагалася зателефонувати, але до неї підбіг літній чоловік в окулярах та з борідкою й вихопив телефон із рук. Це був не спецпризначенець, а саме адвокат матері хлопця – пан Романюк.

 У викраденні дитини була задіяна одеська охоронна фірма ''Самсон'' ексберкутівця Бабенка Фото: СтопКор

«Я подав в Сумську область в дисциплінарну кваліфкомісію скаргу і прошу притягнути до відповідальності адвоката і позбавити цю людину, Романюка Анатолія, можливості займатися адвокатською діяльністю», — повідомив Андрій Твердохліб.

Своєю чергою, «СтопКор» також подав звернення до Асоціації адвокатів України, щоб позбавити Романюка ліцензії на професійну діяльність.

«Ми знаємо про злочинну організацію, яка брала активну участь у викраденні цієї дитини, я зараз говорю в тому числі про адвоката, в тому числі про охоронну компанію, а також інших посібників, які допомагали викрадати дитину. Це є неприпустимим, поліція і правоохоронні органи, а також контролювальні мають обов'язково звернути увагу на цю ситуацію та притягнути винних до відповідальності», — наголосив голова правління ГО «Стоп корупції» Ігор Бондарчук.

Другие новости